Doporučujeme

Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Skinners

Projděte se ke štíhlosti. V barefoot botech to půjde ještě snáz

  • 0
Nejdřív si něco dopřát a pak jít na procházku v super botách – i takto jednoduše se můžete zbavit nadbytečných kilogramů. Ještě lepších výsledků přitom dosáhnete s prodyšnými botami barefoot.

Abyste začala hubnout, potřebuje vaše tělo zdravou stravu. A k ní navrch přidejte ještě dostatek pohybu. Doporučuje se ujít denně deset tisíc kroků, což nebývá v praxi zas tak lehké. Ale nenechte se tím odradit, počítá se každý metr.

Zaparkujte třeba auto dál než obvykle, místo strkání se v tramvaji jděte kus cesty do práce pěšky, po obědě si naordinujte „zažívací“ procházku nebo vyřizujte telefony na čerstvém vzduchu. Kdo žije podle hesla - Každý krok je pro štíhlost dobrý - zlepší svoji výkonnost bez velké námahy.

Pokud nemáte nějaké zdravotní překážky, pořiďte si barefoot boty, které ještě umocní každý krok a zvýší hubnoucí účinek chůze. K dostání jsou sportovní tenisky, sandálky, balerínky...

Cesta ke štíhlé linii

Vyvážená strava, která aktivuje spalování tuků, v kombinaci s pravidelným pohybem má ve výsledku zeštíhlující účinek. Je tak možné zhubnout během pěti dnů až čtyři kila.

A jak na to? Ráno nasbíráte díky vyvážené snídani dostatek energie pro stávající den. V poledne a večer jsou pak na jídelníčku pokrmy plné nezbytných základních živin.

Mezitím přicházejí ke slovu barefoot boty. A nejlepší na tom je, že nemusíte podstupovat žádné náročné cvičení, ale obujete si je prostě na procházku. Tím, že zaktivujete svaly, podpoříte zároveň i spalování tuků. Takže hurá na vzduch, nejlépe někam do přírody – vyčistíte si hlavu, protáhnete tělo a štíhlejší silueta bude vítaným bonusem.

Perfektní den s chůzí pro štíhlost

Střídání zdravých gurmánských požitků v kuchyni a aktivního pohybu na čerstvém vzduchu se postará nejen o pocit uspokojení z úbytku na váze, ale redukuje také stres a posiluje imunitní systém.

Snídaně

  • Špaldová kaše s mangovým pyré:
    Pro 1 osobu: 15 g sušeného manga pokrájejte na kousky a povařte společně s 25 g špaldových vloček a 175 ml mandlového mléka. Vmíchejte 1 lžičku kukuřičné krupice a vařte ještě 5 minut. Rozmixujte polovinu manga, 1 kiwi nakrájejte na plátky. Přeberte a omyjte 150 g borůvek. Špaldovou kaši s mangovým pyré dejte do misky, navrch přidejte kiwi, borůvky a 10 g neslazeného popcornu.
    Doba přípravy: asi 20 minut. Cca 370 kcal; bílk. 8 g, tuky 4 g, sach. 67 g

Oběd

  • Salát z červeného zelí s kuřetem: Pro 1 osobu: 20 g kumkvátů nakrájejte na plátky a na kostičky posekejte 1 šalotku. Nechte zkaramelizovat 1 lžičku hnědého cukru se střikem vody. Sundejte z ohně a rozřeďte 15 ml pomerančové šťávy a 1 lžičkou bílého vinného octa. Přidejte kumkváty a šalotku, přiveďte k varu a povařte pod pokličkou asi 2 minuty. Vmíchejte 1 lžičku oleje, dochuťte solí a pepřem. 100 g červeného zelí pokrájejte na nudličky. Kumkváty slijte přes sítko. Marinádu přidejte k zelí a propracujte ho s ní, pak vmíchejte kumkváty. Usekejte další šalotku a po snítce rozmarýnu a tymiánu. 80 g kuřecích prsíček opečte na 1 lžičce oleje, osolte a opepřete. Přilijte 40 ml horké vody, přidejte usekané bylinky a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C (horkovzdušná: 150 °C) asi 20 minut. Kuřecí maso natrhejte na kousky a podávejte se zelným salátem.
    Doba přípravy: asi 60 minut. Cca 190 kcal; bílk, 16 g, tuky 7 g, sach.13

Svačina

  • Energetické kuličky: Asi na 15 kuliček (1 svačinová porce): 100 g ovesných vloček, 50 g nastrouhaného kokosu, 3 lžíce neslazeného burákového krému, 25 g drcených kakaových bobů, 2 lžíce tekutého medu a čtvrt lžičky vanilkového aroma dejte do mísy a důkladně propracujte. Z hmoty vytvarujte 15 malých kuliček (průměr cca 4 cm). Ruce si případně trochu navlhčete, aby se na mě těsto nelepilo. Kuličky nechce na hodinku odpočinout.
    Doba přípravy: asi 10 minut. Cca 160 kcal; bílk. 4 g, tuky 12 g, sach. 12 g

Večeře

  • Dýňová polévka s kadeřávkem: Na 1 porci: 175 g dužiny dýně hokkaido pokrájejte na kousky. Usekejte 1 šalotku a 1 stroužek česneku a osmahněte asi 3 minuty na 1 lžičce oleje. Přidejte dýni a přimíchejte 1 lžičku rajského protlaku, 1 lžičku harissy. Přilijte 250 ml zeleninového vývaru a čtvrt plechovky (425 g) kousků rajčat. Vše asi 15 minut povařte. 40 g kadeřávku nakrájejte na proužky. Polovinu dýně vyndejte z polévky, zbytek rozmixujte a do polévky vraťte i odebranou dýni. Pak přidejte čtvrt konzervy (425 g) naložené cizrny a kadeřávek a opět vše povařte. Na talíři polévku ozdobte kopečkem zakysané smetany.
    Doba přípravy: asi 50 minut. Cca 470 kcal; bílk. 11 g, tuky 26 g, sach. 54 g
Chůze po mechu je symbolem toho nejlepšího, co pro své nohy můžeme udělat.

Choďte víc

  • 10 až 15 minut chůze: První dávku denní chůze je možné báječně „sfouknout“ cestou do práce. Vystupte z tramvaje nebo autobusu o zastávku dříve a zbytek dojděte pěšky.
  • 10 minut chůze: Máte v práci hotovo? Tak ještě zajděte na malou chvíli ven… I když své udělá i taková chůze jenom po bytě, nepodceňujte ji. I při domácích pracích se jeden něco naběhá – ale o to víc vám potom bude chutnat večeře!
  • 5 až 10 minut chůze: Už jen třeba chůze ke kávovaru, na poštu nebo do květinářství zaktivuje vás i váš metabolismus a povzbudí zažívání. Proto se nezapomeňte během celodenního sezení čas od času protáhnout, krátká procházka je přímo ideální.
  • 10 až 15 minut chůze: Během polední pauzy se do toho zase dejte – vyřiďte si pěšky pár pochůzek nebo se domluvte s kolegy a dopřejte si společnou procházku na čerstvém vzduchu. Uvidíte, že se vám bude hned mnohem lépe pracovat.

  • Vybrali jsme pro Vás