Quiche s chřestem a žampiony
Suroviny: 100 g čerstvého zeleného chřestu, sůl, 1 rajče, asi 3 žampiony, 1 vejce, 100 ml smetany, špetku nastrouhaného muškátového oříšku, pepř, 60 g nastrouhaného sýra, 1 lžíci strouhaného parmazánu, 150 g listového těsta, máslo na vymazání 2 zapékacích misek, suchý hrách nebo fazole na zatížení těsta, trochu sekané pažitky
?Postup:
1. Výhonky chřestu očistíme a asi 3 minuty povaříme v osolené vodě. Pak je vyjmeme a necháme okapat. Nakrájíme je na menší kousky (silnější výhonky podélně rozkrojíme). Rajče omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
2. Do misky rozklepneme vejce a vlijeme smetanu. Přidáme muškátový oříšek a trochu soli a pepře. Vše rozšleháme. Pak vmícháme sýry.
3. Listové těsto rozpůlíme. Z každého dílu vyválíme plát. Vyložíme jimi dno i boky dvou vymaštěných zapékacích misek (průměr asi 12 cm). Přečnívající těsto odřízneme. Těsto v obou miskách poklademe alobalem a posypeme sušenými fazolemi. Mističky vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Korpusy necháme asi 10 minut předpéct. Pak je vyjmeme, zbavíme alobalu s fazolemi a naplníme sýrovou směsí, žampiony, rajčetem a kousky chřestu. Quiche vrátíme do trouby a dopékáme je asi 20 minut. Podáváme je posypané pažitkou.
Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 2152 kJ/514 kcal
Počet porcí/kusů 2