Quiche s mletým masem a kysaným zelím
Těsto: 200 g hladké celozrnné mouky, špetka soli, 100 g másla, 1 vejce, asi 3 lžíce vody, máslo a mouka na formu ?
Náplň: 1 cibule, 100 g slaniny, asi 2 lžíce oleje, 1-2 lžičky drceného kmínu, 400 g mletého masa, sůl, mletý černý pepř, ?400 g kysaného zelí, 150 g zakysané smetany, ?4 vejce, hrst sekané petrželky
?Postup:
1. Prosátou mouku promícháme se solí. Přidáme změklé máslo, vejce a vodu. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do fólie a v lednici ho necháme hodinu odležet.
2. Na oleji v pánvi dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli se slaninou. Vmícháme kmín. Pak přidáme mleté maso a osmahneme ho. Osolíme ho a opepříme. Do pánve přidáme dobře okapané zelí a vše společně prohřejeme. Pánev odstavíme a směs necháme zchladnout.
3. Těsto rozválíme a vyložíme jím vymazanou a vysypanou koláčovou formu. Vidličkou ho propícháme a rozprostřeme na něj směs z pánve.
4. Zakysanou smetanu rozmícháme s vejci, petrželkou a trochou soli. Pak ji rovnoměrně rozlijeme na masovou směs ve formě. Koláč pečeme v troubě při 180 °C asi 45 minut.
Doba přípravy 90 minut.
1 porce obsahuje 1851 kJ/442 kcal
Počet porcí/kusů 8