Kuskus s jehněčím masem a zeleninou
Suroviny: 500 g jehněčího masa bez kosti, ?2 lžíce olivového oleje, ?1 cibule, ?sůl, ?čerstvě drcený černý pepř, ?1/2 lžičky mletého římského kmínu, ?1 lžíce protlaku, ?2 malé chilli papričky, ?1000 ml vývaru, ?250 g brambor, ?250 g mrkve, ?200 g cukety, ?3 lžíce másla, ?240 g kuskusu, ?2 stroužky česneku
Postup:
1. Jehněčí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme. Cibuli oloupeme, nasekáme nahrubo, přidáme k masu, osolíme a okořeníme. Vmícháme protlak a zvolna opékáme asi 5 minut. Papričky očistíme, nakrájíme a přidáme k masu. Přilijeme polovinu vývaru a dusíme asi 70 minut.
2. Brambory, mrkev a cuketu očistíme a nakrájíme na kostky. Brambory s mrkví nasypeme do kastrůlku, zalijeme zbylým vývarem a uvaříme téměř doměkka. Přidáme cuketu a společně dovaříme.
3. V kastrolu rozehřejeme polovinu másla, přisypeme kuskus a zvolna orestujeme. Zalijeme dvojnásobným množstvím vroucí vody, promícháme, odstavíme, přiklopíme poklicí a necháme 5 minut stát. Potom odklopíme a opět promícháme.
4. Zeleninu scedíme a přidáme společně se zbylým máslem ke kuskusu. Osolíme a promícháme. Kuskus rozdělíme na talíře, obložíme dušeným masem a doplníme pečivem.
Doba přípravy 90 minut.
1 porce obsahuje 2510 kJ/600 kcal
Počet porcí/kusů 4