Smažené nudle s kachním masem a mandlemi
Suroviny: 2 kachní prsíčka, ?šťáva z 1 limetky, ?2 lžíce sherry, ?3 lžíce sójové omáčky, ?slunečnicový nebo sezamový olej, ?200 g vaječných nudlí, ?2 větší mrkve, ?sůl, ?150 g sójových výhonků, ?50 g uzených mandlí, ?zrníčka z 1 granátového jablka
Postup:
1. V misce dobře promícháme limetkovou šťávu se sherry, sójovou omáčkou a 2 lžícemi oleje. Kachní prsíčka očistíme. Maso oddělíme od kůže a pokrájíme na nudličky. Naložíme ho do marinády a asi hodinu necháme proležet.
2. Nudle dle návodu na obalu necháme nabobtnat. Poté je scedíme a necháme okapat. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka.
3. Kachní maso vyjmeme z marinády. Kůži z prsíček osolíme, nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji ve woku. Vyjmeme ji a na papírovém ubrousku necháme okapat.
4. Ve výpeku osmahneme marinované maso. Přidáme mrkev a po chvíli nudle s výhonky. Vše zalijeme marinádou a prohřejeme. Nakonec vmícháme mandle, granátové jablko a opečené nudličky kůže. Pánev odstavíme.
Doba přípravy 35 (bez marinování) minut.
1 porce obsahuje 2794 kJ/667 kcal
Počet porcí/kusů 4