Udon s kuřecím masem a zeleninou
Suroviny: 320 g nudlí udon (lze nahradit jakýmikoliv jinými bezvaječnými nudlemi z pšeničné mouky), ?400 g kuřecích prsou, ?1 lžíce škrobové moučky, ?3 papriky (různé barvy), ?2 jarní cibulky, ?3 lžíce oleje, ?4 lžíce sójové omáčky, ?4 lžíce mirinu (rýžového vína), ?1 lžíce nastrouhaného zázvoru
Postup:
1. Nudle uvaříme dle návodu na obalu. Scedíme je a necháme okapat. Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky a obalíme ve škrobové moučce.
2. Papriky s cibulkami očistíme. Papriky nakrájíme na úzké nudličky, cibulky na špalíčky.
3. V pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm orestujeme kuřecí maso. Přidáme zeleninu a osmahneme ji. Nakonec vmícháme nudle a necháme je prohřát.
4. Směs v pánvi ochutíme sójovou omáčkou, mirinem a šťávou vymačkanou z nastrouhaného zázvoru. Pánev odstavíme. (Mirin můžeme nahradit suchým sherry nebo bílým vínem svařeným se lžící medu.)
Doba přípravy 35 minut.
1 porce obsahuje 2130 kJ/509 kcal
Počet porcí/kusů 4