Máte ještě loňské brambory? Nejlepší varianta, jak je upravit, je zapékání.

Zapečené brambory s kapustičkami

Suroviny:
1000 g salátových brambor, ?sůl, ?300 g růžičkové kapusty, ?asi 3 lžíce olivového oleje, ?1 velkou cibuli, ?2 mrkve, ?2 chilli papričky, ?500 g mletého masa (hovězí+vepřové), ?2 lžíce rajského protlaku, ?1 konzerva sekaných rajčat, ?worcestrová omáčka, ?oregano, ?bazalka, ?250 ml smetany ke šlehání, ?40 g nastrouhaného parmazánu



Postup:

1.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a v osolené vroucí vodě je uvaříme do poloměkka. Scedíme je a necháme okapat. Zvlášť v osolené vodě uvaříme do poloměkka očištěné kapustičky.

2. Ve velké pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli s mrkví a nasekané chilli papričky. Přidáme mleté maso a také ho orestujeme. Vmícháme rajský protlak a přilijeme rajčata. Vše ochutíme worcestrovou omáčkou, solí a bylinkami a pod pokličkou necháme dusit.

3. Asi po 15 minutách pánev odklopíme a necháme vydusit přebytečnou tekutinu.

4. Do zapékací misky rozprostřeme brambory s kapustičkami. Navrch naneseme masovou směs. Vše zalijeme smetanou, zasypeme parmazánem a vložíme do trouby. Při 180 °C nákyp zapékáme asi 40 minut.


Doba přípravy 100 minut.

1 porce obsahuje 3431 kJ/819 kcal

Počet porcí/kusů 4


  10:00,  aktualizováno  31. března 2019 13:30