Pečené bylinkové brambory
4 osoby: ?1500 g brambor, ?sůl, ?směs čerstvých bylinek (šalvěj, rozmarýn, tymián, majoránka), ?100 g sušené šunky, ?1 lžička chilli, ?2 lžíce oleje
Postup:
1. Vybereme stejně velké brambory a pečlivě je omyjeme kartáčkem. Neoloupané je vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme do poloměkka (asi 10 minut, záleží na velikosti brambor). Uvařené brambory slijeme, necháme zchladnout a oloupeme.
2. Připravíme si kuchyňský provázek a bylinky. Plátky sušené šunky překrájíme na menší kousky. Brambory nařízneme, vložíme do nich kousek šunky a bylinky. Zase je uzavřeme a převážeme provázkem.
3. Naplněné brambory naskládáme do remosky, posypeme je chilli a pokapeme olejem. Remosku uzavřeme a brambory zapečeme dozlatova.
Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 1750 kJ/418 kcal