Kombinace sladké brambory a slaného sýra je skvělá. Zkuste si připravit zapečenou batátu s mrkví a fetou a určitě si pochutnáte.

Ingredience

4 batáty
2 mrkve
4 jarní cibulky
2 lžíce olivového oleje
hrst čerstvého koriandru
200 g červených fazolí z konzervy
sůl
pepř
200 g fety

1. Batáty opláchneme, na několika místech je propíchneme vidličkou, poskládáme na plech a vložíme do trouby. Pečeme v předehřáté troubě při 80 °C asi 40 minut. Poté je překrojíme na poloviny, částečně  vydlabeme a dužinu dáme do mísy. 

2. Mrkev očistíme, spolu s jarními cibulkami ji nakrájíme na kolečka a vše opečeme na pánvi. Přidáme nasekaný koriandr a okapané fazole. Směs osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Přidáme polovinu sýra a dužinu z batátů. Ještě jednou promícháme a hotovou směsí naplníme batáty. 

3. Vložíme zpět do trouby a zapékáme přibližně 10 minut. Nakonec je posypeme zbylým rozdrobeným sýrem.