Tahle jednoduchá, ale rafinovaná verze těstovin s tuňákem vás prostě dostane!

Ingredience:

1 menší řapíkatý celer
3 jarní cibulky
300 g cherry rajčátek
sůl
160 g konzervovaného tuňáka v olivovém oleji
300 g těstovin linguine
30 g másla
drcený černý pepř

1. Z celeru odkrojíme spodní část a jednotlivé řapíky důkladně opláchneme. Otrháme mladé lístky a dáme je stranou. Z vnější strany řapíků odstraníme vlákna (můžeme je i oloupat škrabkou) a nakrájíme na tenké plátky. Cibulku očistíme a nakrájíme šikmo na kroužky. Rajčátka opláchneme a rozkrájíme na poloviny. Rozložíme je na plech s pečicím papírem řezem nahoru, lehce osolíme a zakápneme trochou oleje z tuňáka. Vložíme je do trouby pod rozpálený gril a opečeme doměkka. 

2. Linguiny uvaříme na skus dle návodu na obalu. Scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Ve větší pánvi rozpustíme máslo, přidáme plátky celeru a ze všech stran opečeme. Ochutíme je solí, podlijeme trochou vody, přiklopíme a dusíme, dokud celer nezměkne a většina vody se neodpaří. 

3. Pak přidáme pokrájenou cibulku, okapané těstoviny, tuňáka se zbylým olivovým olejem a opečená rajčátka. Promícháme, podle chuti přisolíme a opepříme a společně prohřejeme. Před podáváním pokrm dozdobíme odloženými lístky celeru.