Ideální rychlý, lehký a zdravý oběd či večeře. Stačí pár minut a můžete volat hosty ke stolu!

INGREDIENCE:



  • 500g těstovin (mušle nebo vřetena)

  • 200g nakrájených fazolek (čerstvé fazolky vařené 7 min ve slané vodě nebo zelené fazolky přímo z konzervy)

  • 2 nakrájené papriky

  • 2 nakrájené cibulky

  • 200g tuňáka v konzervě

  • 2 PL rostlinného oleje

  • 60ml Bzenecký vinný ocet bílý

  • 1 PL citrónové šťávy

  • 1 prolisovaný stroužek česneku

  • 1 PL cukru

  • 1 na kolečka nakrájená velká zavařená okurka

  • 6 uvařených vajíček nakrájených na čtvrtiny

  • 4 rajčata nakrájené na osminky


POSTUP:


Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme a necháme odkapat. Těstoviny, fazolky, papriky a cibulky promícháme. Z tuňáka odlijeme olej do misky a maso roztlačíme vidličkou. Olej z tuňáka, rostlinný olej, Bzenecký vinný ocet bílý (lze použít i letošní novinku Speciál na saláty, citrónovou šťávu, česnek a cukr důkladně vyšleháme. Osolte a okořeňte dle vlastní chuti. Těstoviny dáme na velký talíř spolu s nakrájenou okurkou, vajíčky, rajčaty, tuňákem a poté zalijeme zálivkou.

  11:00,  aktualizováno  26. března 2019 11:35