Špagety jsou oblíbené jídlo, které můžete připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte náš skvělý recept na citronové s tuňákem a pažitkou.

Ingredience

4 vejce
400 g špaget
sůl
2 konzervy tuňáka v oleji (á 180 g)
1 cibule
200 g zakysané smetany
1 bio citron
1 svazeček pažitky
mletý černý pepř

1. Vejce uvaříme nahniličko. Když trochu zchladnou, oloupeme je. Špagety uvaříme v osolené vodě al dente. Scedíme je a necháme okapat. 

2. Olej z tuňáka vlijeme do pánve a orestujeme na něm nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme zakysanou smetanu a trochu najemno nastrouhané citronové kůry a vymačkané citronové šťávy. Přisypeme nadrobno nasekanou pažitku. Směs dochutíme solí a pepřem a prohřejeme.

3. Do pánve vložíme tuňáka a špagety a prohřejeme je. Směs rozdělíme do talířů nebo misek. Každou porci doplníme vajíčkem.