Ryba patří do každého zdravého jídelníčku a dopřát byste si ji měli alespoň jednou týdně. Vyzkoušejte recept na tuňáka s fazolkami a mátou.

Ingredience

400 g zelených lusků fazolek
sůl
100 g másla
mletý černý pepř
800 g tuňáka (4 filety)
kůra a šťáva z ½ citronu
olivový olej
8 snítek máty

1. Fazolky omyjeme, očistíme a povaříme asi 2 minuty ve vroucí osolené vodě. Pak je slijeme a zchladíme pod studenou tekoucí vodou a orestujeme v pánvi na rozehřátém másle asi 4 minuty. Ochutíme solí, pepřem a odstavíme z plotny.

2. Steaky z tuňáka osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme nastrouhanou citronovou kůrou. Všechny filety opečeme zprudka z obou stran v pánvi na olivovém oleji (asi 3 minuty z každé), během pečení je otáčíme.

3. Hotové steaky podáváme s fazolkami, do kterých před podáváním přidáme lístky máty.

Témata: ryba