Doporučujeme

Rýžová kaše se skořicí a karamelovými jablky

Rýžová kaše se skořicí a karamelovými jablky | foto: Kulinární studio MAFRA

RECEPT DNE: Rýžová kaše se skořicí a karamelovými jablky

  • 0
Začněte den vydatnou snídaní. Uvařte si rýžovou kaši podle našeho receptu se skořicí a karamelovými jablky.

Ingredience

100 g kulatozrnné rýže

800 ml mléka
2 lžíce vanilkového cukru
80 g bílé čokolády
2 jablka
1 lžíci másla
1 lžičku skořice
1 lžíci třtinového cukru

1. V rendlíku přivedeme k varu propláchnutou rýži s mlékem a vše přivedeme k varu. Vaříme na velmi slabém ohni a vaříme ji doměkka. Když je rýže hotová, vmícháme do kaše cukr a bílou čokoládu a vše necháme rozpustit.

2. Jablka oloupeme, nakrájíme a zbavíme jádřinců. V pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme jablka a krátce je opečeme. Zasypeme třtinovým cukrem smíchaným se skořicí, promícháme a necháme mírně zkaramelizovat. Hotovou kaši ozdobíme opečenými jablky, posypeme skořicí a ihned podáváme. Můžeme polévat medem a posypat oříšky podle chuti.


  • Vybrali jsme pro Vás