Grilovací sezona ještě neskončila. Zkuste pro změnu špíz s makrelou!

Ingredience

3 makrely
150 g slaniny v celku
150 g klobásy
1 červená paprika
1 žlutá paprika
2 větší cibule
4 limety
sůl a mletý černý pepř
4 lžíce olivového oleje

1. Makrelu nakrájíme na větší kousky o velikosti 2až 3 cm, slaninu na kostky, klobásu na kolečka, papriku s cibulí na větší kostky a obě limety na kolečka. Všechny nakrájené suroviny postupně napichujeme na jehlu. Hotové špízy osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. 

2. Gril rozpálíme a počkáme, dokud nebude konstantní teplota a ruku udržíme asi 10 cm nad roštem. 

3. Připravené špízy rozložíme na gril. Nejprve grilujeme asi 10 minut a poté z každé zbylé strany asi 4 minuty. Zbylé limety přepůlíme, ogrilujeme asi 3 minuty na grilu a podáváme spolu se špízy.