Ingredience 1 šalotka |
1. Šalotku, zázvor a česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Chilli papričky očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Olej smícháme s nastrouhanou kůrou a vymačkanou šťávou z citronu a javorovým sirupem. Přidáme šalotku, zázvor, česnek a polovinu nakrájené chilli papričky. Promícháme.
2. Rybí filety omyjeme, osušíme a rozkrájíme na menší kousky. Dáme je do mísy s připravenou marinádou a necháme asi 60 minut odležet v chladničce. Oba druhy masa vyjmeme z marinády a střídavě napícháme na menší špejle.
3. Na rozpálené pánvi opečeme rybí špízy z obou stran dozlatova. Listový salát opláchneme a necháme okapat. Mango a avokádo očistíme a nakrájíme na měsíčky. Smícháme je se salátem a zbylou chilli papričkou a rozdělíme na talíře. Přidáme špízy a zakápneme olivovým olejem. Podáváme se skrojky citronu.