Ryby jsou nejen vítaným zdrojem vitaminu D, ale také veliká dobrota.

Ingredience:

4 brambory (varný typ B)
sůl
200 g masa z lososa
200 g masa z tresky
3 hřebíčky
2 bobkové listy
2 malé cibule
3 vejce
2 lžíce másla
mletý černý pepř
2 lžíce nasekané petrželky
strouhanka na zahuštění
olej na smažení

1. Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme je a rozmačkáme. 

2. Rybí maso očistíme a vložíme do hrnce s vodou. Přidáme sůl, hřebíčky, bobkové listy a 1 oloupanou, pokrájenou cibuli. Rybí maso pozvolna uvaříme doměkka. Dvě vejce uvaříme natvrdo. Zchladíme je ve studené vodě a oloupeme. Rybí maso i vejce nakrájíme nadrobno. 

3. Druhou cibuli oloupeme, nasekáme najemno a orestujeme na másle. V míse ji smícháme s brambory, rybím masem, uvařenými vejci a syrovým vejcem. Směs ochutíme solí, pepřem a petrželkou. Dle potřeby ji zahustíme strouhankou a necháme chvilku v chladničce rozležet. 

4. Poté z ní navlhčenýma rukama vytvoříme karbanátky. Na rozehřátém oleji je osmažíme z obou stran dozlatova. Podáváme s domácími hranolky a různými dipy.  

Témata: Maso, karbanátek, Vejce, sůl