Připravte si rychlou večeři z jednoho hrnce. Medové kuřecí kousky se zeleninou jsou skvělou volbou.

Ingredience

100 ml sójové omáčky
4 lžíce medu
3 a ½ lžíce bílého vinného octa
1 a ½ lžičky sezamového (nebo olivového) oleje + na restování
3 stroužky česneku, prolisované
¾ lžičky strouhaného zázvoru
1 lžíce kukuřičného škrobu
600 g kuřecích prsou
sůl
mletý černý pepř
½ brokolice
2 mrkve
150 g lusků cukrového hrášku
2 jarní cibulky
1 lžíce sezamových semínek

1. Ve středně velké pánvi promícháme sójovou omáčku, med, ocet, olej, česnek, zázvor, kukuřičný škrob a 50 ml vody. Přivedeme k varu a za častého míchání zredukujeme do zhoustnutí. Odstavíme. 

2. Maso očistíme a rozkrájíme podélně na poloviny. Osolíme ho, opepříme a v pánvi na rozehřátém oleji zprudka opečeme. Zeleninu očistíme. Brokolici rozebereme na malé růžičky, mrkev pokrájíme na menší kousky a společně s lusky cukrového hrášku vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Vaříme asi 3 minuty. Poté scedíme a ihned zchladíme v ledové vodě. 

3. Blanšírovanou zeleninu rozložíme na plech, přidáme kousky masa a vše zakapeme připravenou medovou směsí. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut. Maso rozkrájíme na plátky a pokapeme zbývající omáčkou. Podáváme dozdobené jarní cibulkou nakrájenou na kolečka a sezamovými semínky.