Ingredience 100 ml sójové omáčky |
1. Ve středně velké pánvi promícháme sójovou omáčku, med, ocet, olej, česnek, zázvor, kukuřičný škrob a 50 ml vody. Přivedeme k varu a za častého míchání zredukujeme do zhoustnutí. Odstavíme.
2. Maso očistíme a rozkrájíme podélně na poloviny. Osolíme ho, opepříme a v pánvi na rozehřátém oleji zprudka opečeme. Zeleninu očistíme. Brokolici rozebereme na malé růžičky, mrkev pokrájíme na menší kousky a společně s lusky cukrového hrášku vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Vaříme asi 3 minuty. Poté scedíme a ihned zchladíme v ledové vodě.
3. Blanšírovanou zeleninu rozložíme na plech, přidáme kousky masa a vše zakapeme připravenou medovou směsí. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut. Maso rozkrájíme na plátky a pokapeme zbývající omáčkou. Podáváme dozdobené jarní cibulkou nakrájenou na kolečka a sezamovými semínky.