Ingredience: 600 kuřecích prsou Na marinádu: Na omáčku: |
1. V misce rozmixujeme bílý jogurt s dalšími přísadami na marinádu tyčovým mixérem najemno. Vložíme maso nakrájené na kostky, promícháme a necháme marinovat v chladu přes noc.
2. Chilli papričky nakrájíme na proužky. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. V pánvi wok na rozehřátém oleji osmahneme cibuli, česnek a jednu chilli papričku. Potom přisypeme garam masalu a kurkumu a restujeme ještě asi minutu, aby se rozvinula vůně koření.
3. Do pánve nyní přilijeme sekaná rajčata. Po 5 minutách vaření přidáme kuřecí maso i s marinádou, zvýšíme teplotu a zprudka vaříme asi 8 minut, až se maso zatáhne. Pak oheň ztlumíme a vaříme dalších 20 minut, až bude maso měkké.
4. Nakonec přilijeme kokosové mléko i smetanu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Podle chuti trochu přisolíme. Podáváme posypané jarní cibulkou, lístky koriandru a zbylou chilli papričkou. Vhodnou přílohou je dušená rýže basmati.