Špízy jsou oblíbené rychlé jídlo, které se chodí k obědu i k večeři. Připravte si je podle našeho receptu s kořením fajitas.

Ingredience

600 g kuřecího masa
sůl
pepř
koření „fajitas“
2 chilli papričky
2 stroužky česneku
150 ml oleje
2 jarní cibule
150 g barevných paprik
2 červené cibule
1 pomeranč
1 lžíce cukru
1 bílý jogurt
1 limeta
koriandr
8 tortill

1. Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na nudličky. Okořeníme solí, pepřem, mexickým kořením fajitas, kouskem drobně nakrájené chilli papričky a nasekaným česnekem. Pokapeme olejem, promícháme a necháme marinovat.

2. Jarní cibulku a papriky nakrájíme na kousky a napichujeme na špíz střídavě s naloženým masem. Špízy opečeme z obou stran na pánvi a dáme dopéct do trouby.

3. Červenou cibuli nakrájíme na plátky a marinujeme v omáčce složené z pomerančové šťávy, několika plátků chilli papričky, soli a trochy cukru. Necháme odležet.

4. Jogurt smícháme s limetkovou šťávou, drobně nasekanou chilli papričkou a koriandrem, dochutíme solí a pepřem. Špízy fajitas podáváme s jogurtovým dipem, marinovanou červenou cibulí a tortillami.