ZAPEČENÁ OMELETA SE SÝREM A ZELENINOU
INGREDIENCE:
2 menší brambory
6 vajec
6 cherry rajčátek
1 jarní cibulky
20 g slaniny
4 plátky sýra
hrst baby špenátu
sůl, pepř
POSTUP:
1. Brambory oloupejte a uvařte, poté je nakrájejte na plátky.
2. V pánvi (zvolte takovou, kterou můžete vložit i do trouby) orestujte slaninu a krátce nechte opéct i plátky brambor.
3. Vejce prošlehejte s kolečky jarní cibulky, nadrobno nakrájeným sýrem, špenátem, solí a pepřem.
4. Vlijte vejce do pánve a poklaďte do nich na poloviny nakrájená rajčátka (řezem nahoru).
5. Nechte pár minut opékat a potom pánev vložte do horní části trouby předehřáté na 180 °C.
6. Omeleta je hotová, když je pevná na povrchu a lehce zlatavá.
TIP: podávat můžete se salátkem
Více receptů či zajímavých článků najdete na www.akademiekvality.cz.