Ingredience 250 g mletého hovězího masa Na tzatziki: 200 g salátové okurky |
1. Mleté maso dáme do misky, bylinky nasekáme a přidáme k masu. Přisypeme jedlou sodu, sůl, pepř, koření čubrica a prolisovaný česnek. Vše dobře propracujeme.
2. Maso rozdělíme na 16 kousků a vytvoříme z nich válečky, které propíchneme špejlí a vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 15 minut.
3. Okurku oloupeme a nastrouháme najemno, vymačkáme vodu a dáme do misky. Přidáme prolisovaný česnek, nasekaný kopr a jogurt. Ochutíme solí, pepřem, octem a olivovým olejem.
4. Tzatziki necháme odležet v lednici. Čevapčiči na špejli podáváme s vychlazenými tzatziki, plátky bagety a ozdobíme bylinkami.