Doporučujeme

Čevapčiči s tzatziki

Čevapčiči s tzatziki | foto: MAFRA

RECEPT DNE: Čevapčiči s tzatziki

  • 0
Nachystejte k večeři oblíbené čevapčiči.

Ingredience

250 g mletého hovězího masa
250 g mletého jehněčího masa
3 snítky tymiánu + na ozdobu
hrst petržele
1 lžička jedlé sody
sůl
čerstvě mletý pepř
1 lžička koření čubrica
2 stroužky česneku
pečivo k podávání

Na tzatziki:

200 g salátové okurky
1 stroužek česneku
4 snítky kopru
200 g bílého jogurtu
sůl
čerstvě mletý pepř
1 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce olivového oleje

1. Mleté maso dáme do misky, bylinky nasekáme a přidáme k masu. Přisypeme jedlou sodu, sůl, pepř, koření čubrica a prolisovaný česnek. Vše dobře propracujeme.

2. Maso rozdělíme na 16 kousků a vytvoříme z nich válečky, které propíchneme špejlí a vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 15 minut.

3. Okurku oloupeme a nastrouháme najemno, vymačkáme vodu a dáme do misky. Přidáme prolisovaný česnek, nasekaný kopr a jogurt. Ochutíme solí, pepřem, octem a olivovým olejem.

4. Tzatziki necháme odležet v lednici. Čevapčiči na špejli podáváme s vychlazenými tzatziki, plátky bagety a ozdobíme bylinkami.


  • Vybrali jsme pro Vás