Bílý toast s našlehaným čerstvým sýrem a salsou ze sušených rajčat
Suroviny: 100 g čerstvého kozího sýra, ?80 g žervé, 50 ml smetany ke šlehání, ?sůl, mletý černý pepř, 150 g cukrového hrášku, 2 stroužky česneku, 150 g sušených rajčat naložených v oleji, 4 plátky bílého chleba se semínky
?Postup:
1. Do mísy dáme kozí sýr a žervé a přilijeme smetanu. Ochutíme špetkou soli a pepřem. Vše šleháme asi 2 minuty, až vznikne nadýchaný jemný krém.
2. Hráškové lusky očistíme, dáme do kastrůlku s vroucí vodou a blanšírujeme je asi 1 minutu. Pak je slijeme a ihned zchladíme studenou vodou.
3. Česnek oloupeme a dlaní lehce rozmáčkneme. Sušená rajčata necháme okapat a olej zachytíme. V pánvi zahřejeme trochu oleje ze sušených rajčat, přidáme stroužky česneku a krátce je orestujeme. Opečený česnek dáme do mixeru, přidáme překrájená sušená rajčata a rozmixujeme na pastu.
4. Plátky chleba opečeme v pánvi na oleji, v němž se opékal česnek. Potřeme je našlehaným sýrem, pokapeme rajčatovou salsou a ozdobíme nakrájenými hráškovými lusky.
Doba přípravy 15 minut.
1 porce obsahuje 1457 kJ/348 kcal
Počet porcí/kusů 4