Salát s placičkami z kozího sýra
Suroviny: 60 g rukoly, 80 g salátu frissé, 60 g polníčku, 20 lístků šťovíku, ?40 ml slunečnicového oleje, 6 listů bazalky, 1 lžíce pokrájených lístků oregana, 1 lžička lístků tymiánu, 1 stroužek česneku, 4 lžíce jablečného octa, sůl, 50 g tučnějšího eidamu, 100 g tvrdého kozího nebo ovčího sýra, 12 jedlých květů (macešky, sedmikrásky, fialky,...)
Postup:
1. Všechny saláty dobře omyjeme a osušíme. Větší listy natrháme na velikost sousta, menší necháme vcelku.
2. V misce smícháme olej s pokrájenými bylinkami, prolisovaným česnekem, octem a podle chuti osolíme.
3. Oba sýry nastrouháme na jemné delší nudličky a promícháme je. Na plech s pečícím papírem nasypeme sýr do tvaru čtyř placiček o průměru asi 10 cm. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 150 °C dokud se sýr nerozpustí. Pak teplotu snížíme na 140 °C a placičky upečeme dozlatova.
4. V mise promícháme připravené saláty s jedlými květy a přelijeme dresinkem. Ozdobíme sýrovou placičkou a bylinkami.
Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 665 kJ/159 kcal
Počet porcí/kusů 4