V české gastronomii se začíná stále více objevovat kozí sýr. Nemusíte ale chodit na tuto delikatesu pouze do restaurace, můžete vyzkoušet báječně lehké pokrmy i doma.

Míchaný salát s kozím sýrem

Suroviny: 3 druhy listového salátu po 200 g (hlávkový, dubový, Lollo rosso), ?8 koleček cukety, 8 koleček brambor, 2 válečky kozího sýra (200 g), 8 malých rajčátek, 2 lžíce dijonské hořčice, 1 lžíce vinného octa, 1 lžička cukru, sůl, mletý černý pepř, 6 lžic olivového oleje



Postup:

1. Salátové listy dobře vypereme, větší natrháme na menší kousky a rozdělíme na talíře.

2. Na dvou lžících olivového oleje opečeme společně kolečka cuket a kolečka brambor. Sýr rozkrájíme na 16 koleček.

3. Kombinujeme kolečko cukety a sýra nebo kolečko bramboru a sýra a vytváříme věžičky. Vždy čtyři na každý talíř přidáme k salátu. Ozdobíme půlkami rajčátek.

4. Ve skleničce rozmícháme hořčici, ocet, cukr, sůl, pepř a olivový olej a vytvoříme zálivku. Tou na závěr saláty pokapeme.


Doba přípravy 20 minut.

1 porce obsahuje 1167 kJ/279 kcal

Počet porcí/kusů 4


  8:00,  aktualizováno  25. března 2019 21:14