Roláda s MatchaTea krémem
Ingredience:
Těsto:
4 vejce
2 polévková lžíce oleje
120 g práškového cukru
100 g polohrubé mouky
Čtvrt lžičky prášku do pečiva
Citronovou kůru
1 lžička MatchaTea
Krém:
1 mascarpone
1 šlehačka
1 ztužovač šlehačky
1 hrst mandlových lupínků
1 lžička MatchaTea
Postup:
Bílky vyšlehat s tři čtvrtě množství cukru, vmíchat žloutky utřené se zbylým cukrem a olejem. Po lžících vmíchat mouku s práškem do pečiva a MatchaTea. Pečící papír potřeme máslem a posypeme jemně moukou. Rozetřít rovnoměrně a péct 10-15 minut při teplotě 180 stupňů Celsia. Na vál dáme utěrku, posypeme cukrem a upečené těsto, ještě teplé jej překlopíme na utěrku. Sloupneme papír a těsto i s utěrkou srolujeme. Šlehačku vyšleháme. V malém množství vody rozmícháme MatchaTea a zamícháme do mascarpone. Vše smícháme a přidáme mandlové lupínky. 1 ztužovač šlehačky. Po vychladnutí rozbalíme, naplníme krémem a opět srolujeme.