Diskuze

Sdílené koloběžky míří do Hradce, město promarnilo šanci je regulovat

Dvě společnosti provozující sdílené elektrokoloběžky mají zájem o Hradec Králové. Memorandum, které nastavuje pravidla, však hradečtí zastupitelé neschválili.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J35a47n 89B52r59a47u41n

29. 7. 2021 13:56

Do Labe se vejde mnoho koloběžek.

0 0
možnosti
MS

„Radnice nemá žádné legislativní nástroje ani pravomoci tuto službu ve městě zakázat,“ uvedl primátor Alexandr Hrabálek (ODS).

Zdroj: https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpravy/sdilene-kolobezky-bolt-li-me-elelktrokolobezky-hradec-kralove-kralovehradecky.A210702_615639_hradec-zpravy_kvi

co to je za kraviny? když udělám na veřejném prostranství autobazar a začnu tam prodávat auta, tak mě taky pan radní z ODS nechá?

2 0
možnosti
JB

Do zimy, pak už tu nebude ani jediná.

0 0
možnosti
LH

Pro příznivce doporučuji článek a hlavně diskusi na pražské mutaci iDnesu s názvem ,,Půjč si a zahoď,,.To abyste viděli,o jaký zázrak( ta samá firma Bolt) přicházíme.

0 0
možnosti
LH

Jako vždy a u všeho není problém stroj,ale ten,kdo ho řídí.Na elektrokola přesedla hlavně střední a starší generace,která ale na kolech dosud většinou příliš nejezdila,takže vzhledem k vyšší rychlosti těchto strojů tito nemají reflexy a odhad na včasné brzdění.Takže zejména v horských centrech,kde si to půjčí každý,kdo zaplatí jde místy o život.Na elektrokoloběžkách zase jezdí naprostou většinou tělesně i mentálně povětšinou pubertální jedinci,většinou v černém oblečení,bez světel a reflexních prvků.Tahle věková kategorie má navíc obzvláštní zálibu v provokování všech okolo a dokazováním si ,že jsou kingové,na které nikdo nemá a nějaká pravidla silničního provozu jsou především pro ty druhé.Oproti kolu má EK mnohem delší brzdnou dráhu,takže opět na ohrožování zdraví především chodců zaděláno.

Pak tady mám trošku problém okolo důležitého člověka rozhodujícího o věci. Náměstek primátora Pavel Marek je kromě náměstka taky vlastník a jednatel firmy ...trade v Myslivečkově ul.v HK.Tato firma s velmi slušným obratem se zabývá kromě prodeje výpočetní techniky také prodejem( a toho asi prodá za víc,než počítačů)...elektrokol a elektrokoloběžek.Takže pan náměstek by k věci buď měl mlčet,nebo upozornit na to,že je v tomhle byznysu ekonomicky zainteresován.

Nějaké plky o nemožnosti tohle budoucí podnikání regulovat jsou typickým alibismem dokazujícím naprostou(možná dobře zaplacenou) neschopnost orgánů města ve věci zasáhnout.Stejně tak,jako si nemůžete bez povolení postavit prodejní pult kdekoliv,ty stroje budou buď zaparkované v cyklostojanech(umístěných na pozemku města) nebo na soukromém pozemku.Kdekoliv jinde nemají co dělat,takže první člen MP,který pojede okolo to hodí do antonu,stejně jako Vás vykáže při prodeji čehokoliv.To samý jízda po chodníku,v protisměru,na červenou či jiný oblíbený svazácký adrenalin - napoprvé výchovná pokuta a za další pak bez diskuze horní sazba.A nebude co řešit a bude klid!Městskou policii si platíme na co?

1 0
možnosti
ML

Jeden z mnoha příkladů toho, jak teď /ne/funguje hradecké zastupitelstvo.

3 0
možnosti
LH

Vážený pane,račte si ujasnit parametry. Zastupitelé ( a jejich příbuzní,kamarádi či partneři) tady jsou především od toho,aby si rozdělili koryta a z toho se sypající škváru z obecních firem,těmtýž přihráli nějaký kšeftík bez výběrka nebo majeteček a na více jim nezbývají síly. Takže sdílená kola a EK jó,ale že se za posledních 5 let v HK nepostavil ani metr cyklostezky se nemluví.To vypukne až za rok před komunálníma volbama.15 let se s více či méně imbecilníma politikama handrkuju o obosměrnou cyklostezku na nadjezdu směrem k nádraží,na Pražskou ul.od ZVU. na to Vám stačí pár kýbků barvy a dopravních značek. Jediné,co město za ta léta udělalo je naprostý výsměch občanům . parkování na chodníku na Pražské,kde na silnici jde o život a na chodníku nemáte co dělat. Jsou velké části města,kde nebýt jednosměrky,není kde zaparkovat. Ale jízda kola po chodníku v protisměru nejde,protože na to pan Vít pro samé prosazování kšeftů(třeba sdílená kola) pro spřátelené firmy nemá energii.Zelený Hahousek zcela vyčerpán trapným politikařením a tlačením čehosi v meandrech Pileťáku na nějaká kola nemá čas,přitom jen za peníze vyhozené za převoz té hromady šrotu ze Svinar na letiště by byl střed města pro kola naprosto bezproblémový. Ale o tom nám bude brsnit až za rok v kampani.

2 0
možnosti
PN

Jaké zase "sdílené koloběžky"?? Sdílená koloběžka je, když ji někdo vlastní a využívá a v čase, kdy ji nepotřebuje, ji půjčí někomu dalšímu.

Toto je obyčejná komerční půjčovna koloběžek!

4 0
možnosti
MZ

Stačí striktně vyžadovat dodržování zákona o provozu na pozemních komunikacích - kolobrnda nepatří na chodník = kolobrndistu pokutovat v maximální částce. Údajně lze až 2 500 Kč. Žádný pardon.

Dvě osoby na kolobrndě = pokuta ....

Kolobrndisté si to na sociálních sítích sdělí a protože se bojí jezdit po vozovce, tak o kolobrdry nebude zájem ... zejména pokud se tak budou postihovat cizinci ...

6 0
možnosti
PN

Souhlasím. koloběžky na chodníku pokutovat. Ať jezdí podle pravidel po silnici.

1 0
možnosti
JP

Když v Hradci občas vídám, jak na tom valí rodič (kupodivu často maminka) s vepředu stojícím dítětem (které má často řídítka ve výši obličeje, ideálně zubů) provoz neprovoz, říkám si, že je jen otázka času, než dojde k vážněmu úrazu...

1 0
možnosti

I96v82o 89Š41i56m18e65k

6. 7. 2021 15:39

Jestli se budou chovat slušně nezávisí vůbec na těch provozujících společnostech, ale na těch ožralých jezdcích.

5 0
možnosti
VF

To je jen dočasný stav. Ve výsledku se to nevyplatí a časem sami zmizí. Rekola také zmizela. Elektrokoloběžky si nevydělají ani na provoz natož na zisk. Všechny tyhke firmy jsou ve ztrátě. Vandalové a samozvaní spravedliví co to ničí tomi nepřidávají.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Zloději očesali nové vozy u autosalonu, škoda se šplhá ke dvěma milionům

19. dubna 2024  10:47

Dva muži s pestrou trestní minulostí způsobili škodu za téměř dva miliony korun, když se v...

Špindlerův Mlýn povolil propojení skiareálů, parkovací terminál počká

22. dubna 2024

Premium Kvůli raketově rostoucím nákladům musela společnost Melida zcela přepracovat projekt na lyžařské...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Řidič na stavbě vypil lahev vodky a převrátil tatru, nadýchal tři promile

19. dubna 2024  12:55

Během pracovní doby popíjel na stavbě dálnice nedaleko Hradce Králové sedmačtyřicetiletý řidič...

Křižovatka byla příliš přehledná, divoké řidiče zkrotí kruhový objezd

22. dubna 2024  9:45

Ještě před začátkem léta začne přestavba křižovatky U Voříšku, na spojnici mezi Častolovicemi a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ze země vykoukl kel. Mamut z Hradce je jako první důkaz lovců dodnes unikátem

21. dubna 2024

Premium Přesně před 125 lety našli dělníci ve Svobodných Dvorech u Hradce Králové kostru mamuta. Dodnes jde...

Žena nedbala varování své banky, falešným makléřům poslala přes milion

26. dubna 2024  15:57

Podvodníkům naletěla dvaašedesátiletá žena z Jičínska, která nedbala ani upozornění ze své banky,...

Vzácná mláďata hyenky hřivnaté se mají čile k světu, kontrolu nesla nelibě

26. dubna 2024  15:13

Hyenka hřivnatá pustila po měsíci ke svým třem mláďatům chovatele Safari parku ve Dvoře Králové....

Sagan je jen jeden. Slovenská jednička nevidí přirovnání k legendě ráda

26. dubna 2024  12:35

Už jen pár desítek metrů před cílovou páskou se snažil prosmýknout kolem o kousek před ním...

Hory budou dostupnější, krkonošská střediska zavádějí letní skipasy

26. dubna 2024  10:05

Největší krkonošská střediska v letní sezoně zavedou novinku známou dosud hlavně z alpských zemí....