Višňové šneky sypané pistáciemi zvládne upéct i naprostý začátečník

  • 1
Rozválet těsto, potřít ho džemem, posypat sekanými oříšky, zarolovat, roládu nakrájet a takto získané rolky narovnat na plech a upéct, to by měl zvládnout i ten, kdo se jakéhokoliv pečení bojí. Ani těsto totiž připravovat nemusí, koupí ho hotové v každém supermarketu.

I cukrářka Markéta Krajčovičová totiž tentokrát sáhla po kupovaném listovém těstě, aby předvedla, že výborný recept vůbec nemusí být pracný.

Potřebné ingredience na višňové rolky s pistáciemi: 350g balení listového těsta, cca 350 g kvalitního višňového džemu a cca 50 g drcených nebo sekaných pistáciových ořechů

Rozválený plát těsta natřete kvalitním višňovým džemem.
Navrch posypejte pistáciovými oříšky.
Plát těsta s džemem a oříšky zarolujte...

Listové těsto rozválejte na obdélníkový plát a natřete ho kvalitním višňovým džemem, který by měl obsahovat alespoň 50 % ovoce. Posypte ještě částí drcených či nasekaných pistáciových ořechů a zarolujte.

Roládu pokrájejte na zhruba centimetr silné plátky.
Roládu můžete dát případně před krájením ztuhnout do lednice, krájení pak půjde...
Nakrájené rolky poskládejte na plech, posypte pistáciemi a dejte péct do...

Pokud pospícháte, hned rolku nakrájejte zhruba na centimetr silná kolečka, pokud máte čas, nechte ji nejprve ztuhnout v lednici, půjde lépe krájet. Nakrájené rolky pak narovnejte na plech, posypte sekanými pistáciemi a pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba deset minut.

Dort pro filmového režiséra už je složitější cukrařina

Višňové rolky z videa připravila jablonecká cukrářka Markéta Krajčovičová ve stejném dílu pořadu Božské dorty od Markéty (běží v pondělí po osmé večer na televizi Prima love) jako dort pro režiséra filmu Martin a Venuše. Ten už byl však složitější. (Recenzi Mirky Spáčilové na uvedený film najdete zde.)

Aby režisérovi rodinné komedie Jiřímu Chlumskému připomněl radosti a strasti natáčení s dětskými herci, dostal podobu počmáraných dvířek kuchyňské linky, která ve filmu figuruje. Markéta si přitom asi nejvíce pohrála s filmovou klapkou, která byla k radosti režiséra i herců taky celá k "sežrání". (Jak se podobné dorty potahují marcipánem, se můžete podívat na videu u předchozího článku zde.)