Mexico City není v těchto pokusech žádným nováčkem. Už v roce 2012 atakovala v rámci festivalu typ sendviče zvaný torta, který připravovala desítka kuchařů.
Tisíce kusů chleba, hlávkového salátu, cibule a rajčat namíchali s více než 60 ingrediencemi, včetně stovek litrů majonézy, hořčice a kořeněných omáček. Každá část super torty měla jinou chuť, z nichž každá z nich reprezentovala četné kombinace, které místní kuchaři vytvořili v průběhu let.
Překonáním rekordu začíná veletrh zaměřený na propagaci mexického sendviče. V posledních letech se totiž torta stala symbolem zvýšené spotřeby masově prodávaných rychlých pouličních jídel.
Cílem akce je podpořit místní malé výrobce a podniky. Mimo toho, že se „soutěžní“ sendvič rozkrájí a sní, se prodají statisíce dalších kusů občerstvení.