Dušená treska v masala koření s rozinkovou rýží s šafránem a květákovým salátem
Suroviny na 1 porci:
- 120 g tresky
- 2,5 g koření garam masala
- 80 ml kokosového mléka
- 80 g cibule
- 70 g květáku
- 45 g mangoldu
- 90 g cuketa
- sůl
- pepř
- 125 g Basmati rýže
- malou špetku šafránu
- 50 g cherry tomatů
- 50 g Brokolice
- 5 ml vinného octa
- 5 ml oleje
- 5 g medu
Postup:
Treska se zeleninou:
Cibuli a květák zesklovatíme na oleji a přidáme garam masala koření, poté zalijeme kokosovým mlékem.
Lehce provaříme a přidáme naporcovanou tresku, kterou jsme osolili, opepřili a ochutili částí garam masala koření.
Dále přidáme čištěný a nakrájený mangold, cuketu, brokolici a vaříme táhlým varem na skus (přibližně pět minut).
Šafránová rýže:
Rýži propláchneme v teplé vodě. Poté vložíme do olejem vymazaného plechu a zalijeme osolenou vodou přibližně tak, aby voda byla centimetr nad rýží. Přidáme šafrán, zakryjeme alobalem a 20 minut pečeme na 160 °C v troubě.
Květákový salát :
Květák nakrájíme na plátky a na 30 vteřin spaříme. Poté ochutíme solí, medem, pepřem, vinným octem.