ani Fico není tak hloupej, aby nechal něco stavět od Rusáků

LU

Orbán s tým nemá problém, v roku 2023 EÚ umožnila Rusku dokončiť výstavbu jadrovej elektrárne Paks v Maďarsku v hodnote 12 miliárd eur, ktorá sa vykonáva pod vedením Rosatomu a je financovaná hlavne ruským štátnym úverom. Vroku 2022 vydal maďarský úrad pre atómovú energiu povolenie na tento projekt.

https://globalnews.sk/svet/eu-umoznila-rusku-dokoncit-vystavbu-jadrovej-elektrarne-v-madarsku/

J67i87ř90í 56Č71a22p75e56k

13. 5. 2024 13:46

Ruská technologie by byla pro ně výhodnější,

v případě že by je Rusko osvobozovalo tak tam může dodat vlastní odborníky

JH

Z bezpečnostního hlediska dává obecně největší smysl zapojení EDF a evropských subdodavatelů. Potřebujeme udržet kritické jaderné technologie v Evropě.

Foto

V obou nabídkách se počítá se zapojením domácího průmyslu až z 70 %, myslím tedy, že je to jedno. Obě společnosti jsou špička, ale francouzi jsou nám blíž i strategicky, to je pravda.

MS

Já si naopak dokážu velmi dobře představit, že by na Slovensko z politických důvodů přišla jaderná technologie z Ruské federace!

MN

Tady je vidět, jak jsou všichni ti, co říkali jak je Fico proruský, úplně mimo. Kdyby byl Fico proruský, tak si to právě nechá postavit Rusy. On je Fico naopak pragmatický a chytrý. Nechce jenom Rusy naštvat aby mu tam nehodili atomovky. Ale to někteří naší občani nejsou schopni pochopit.

LU

" Nechce jenom Rusy naštvat"

Fico sa podpísal pod Zelenského mierový plán.

Slovensko prostredníctvom komerčných firiem na Ukrajinu vyviezlo zbrane za 600 miliónov €, každý náboj odchádzajúci mimo EU musí odsúhlasiť vláda.

Podporil slovenské zbrojovky, ktoré vyrábajú zbrane pre Ukrajinu štátnou dotáciou 100 miliónov €, zaviedol 3 smenu v štátnej zbrojovke, ktorá vyrába Zuzany pre Ukrajinu.

V EU podporil všetku aj vojenskú pomoc pre Ukrajinu.

PB

P89e77t81r 49B73u45r73i47a87n

13. 5. 2024 14:37

Ještě chvíli bojuj za ovládnutí Ukrajiny Ruskem a budete mít za krátko na Slovensku jádra tolik, že ani elektrárňu k tomu potřebovat nebudeš.