Diskuze

Kletba číslo třicet pět. Hledání práce v Číně omezují věkové stropy

Čína se snaží rozproudit svou stagnující ekonomiku a obsadit pracovní místa lidmi všech věkových kategorií. Že se to ale ne zcela daří, ukázal nedávný obyčejný inzerát na místo pokladní. Kvůli zmínce o věkovém rozmezí uchazečů vyvolal mezi obyvateli bouři nesouhlasných reakcí. Ukázal, že sehnat práci ve středním věku je pro Číňany oříšek. Někteří z nich dokonce věří, že podlehli takzvané Kletbě 35.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MF

Na to je jednoduché řešení, ať se vytvoří firma, ve který budou mít povoleno pracovat pouze 35+ a produkty vyrobené v této firmě se lidem pod věk 35 budou prodávat za 2násobnou cenu, bude to zboží určené pro starší lidi :)

1 0
možnosti
JB

U nás jsme už dál, někteří musí pracovat i v důchodu aby přežili, samozřejmě někteří

U

0 0
možnosti
JA

Dluzno dodat, ze spousta lidi sla tomu, aby meli v duchodu financni problemy, silne naproti. Nerikam, ze stat nema svuj dil odpovednosti, ale odpovednost zacina u jednotlivce.

2 0
možnosti
TT

"Je mi 29. [...] Teď mi dokonce nikdo neodpověděl na můj životopis, i když uvádím, že jsem svobodná a nemám dítě." - Jen jestli nikdo neodpověděl právě proto, že je svobodná a nemá dítě, neb si každý dokáže spočítat, že svatba a mateřství jsou za dveřmi.

3 0
možnosti
JA

Jenze ona muze byt svobodna a dezdetna do 40. Doby, kdy pokud jedno dite musela mit o 18 a druhe do 20, jspu pryc.

0 0
možnosti
VC

Hledání práce v Číně omezují věkové stropy a u nas je tomu snad jinak ??

3 1
možnosti
TT

Řekl bych, že do padesátky je to v ČR v poho.

1 2
možnosti
JO

J68i33ř86í 27O69p76l23t

25. 3. 2024 18:32

když jsem hledal práci, tak věkový limit byl 38. oproti číně jsme už dál, protože my tu už máme i věkový limit pro zájemce o tržní pronájem bytů, kdy pronajímatelé dávají přednost mladším, vš vzdělaným, a spíše dvěma než jednomu.

0 0
možnosti
Foto

Jojo, to vím primo od bývalé kolegyňe z Číny. A u žen je to ještě zoufalejší než u mužů. Ti ale zase musí zajistit rodiče. Ve městech šílené a na vesnicích hlad. Raj na zemi. Hlavně levně .

2 1
možnosti
PN

Kde je v Cine hlad? Ja ze tady bydlim skoro 9 roku a nikde jsem zadne hladovejici nevidel. Asi jsem se spatne koukal, a vy lepe. Nebo to mate jen z doslechu?

1 1
možnosti
PN

P71e69t29r 55N30o75s

25. 3. 2024 18:21

Bude to EU potažmo Filka také něják řešit?

1 8
možnosti
KN

To je ten ráj na zemi? Obdivovaný různými Ruzzoidy...

1 1
možnosti