Letadla Airbus v barvách Aeroflotu

Letadla Airbus v barvách Aeroflotu | foto: Airbus

Ruský Aeroflot vstoupil do aliance k ČSA

  • 12
Letecká aliance SkyTeam se rozrostla o dalšího člena. Desátou společností v uskupen, do něhož patří i ČSA, se stal ruský Aeroflot. ČSA tak získají možnost nabízet další místa v Rusku, do kterých ruská společnost létá.

Generální ředitel Air France Jean-Cyril Spinetta připomněl, že jednání o členství Aeroflotu v alianci začala v roce 2002. Dodal, že od začátku bylo jasné, že jednání skončí úspěšně.

"Navzdory svému skutečnému věku 83 let se Aeroflot kompletně obnovil," řekl Spinetta. Připomněl, že bezpečnostní standardy a kvalita služeb Aeroflotu
nyní odpovídají světovým měřítkům.

Členové SkyTeamu si hodně slibují především od otevření nového terminálu 3 Aeroflotu na letišti Šeremetěvo v listopadu příštího roku, který umožní lepší propojení Ruska se sítí aliance a zlepší pozemní služby na letišti.

Aeroflot v rámci restrukturalizačního programu nedávno doplnil flotilu o 18 letadel Airbus A320 a v letech 2006 a 2007 získá dalších 12 letadel. Firma rovněž chystá zavést elektronické letenky.

Aliance SkyTeam vznikla v roce 2000. Kromě ČSA jsou jejími členy Delta, Air France-KLM, Northwest Airlines, Korean Air či AeroMexico.

Po vstupu Aeroflotu přepraví SkyTeam kolem 373 milionů cestujících na téměř 15 tisíc letech denně do 728 měst ve více než 149 zemích. I před vstupem Aeroflotu do SkyTeamu měly ČSA s ruským dopravcem úzké vztahy včetně společných letů na vybraných linkách.

,