Diskuze

Cestování vlakem zdraží až o devět procent. Přehled nových cen jízdenek

O desetikorunu na padesáti kilometrech nebo o 18 korun na stokilometrové trati. Ministerstvo financí otevřelo cestu k dalšímu zdražování jízdenek na železnici. Ta přitom citelně zdražovala už na přelomu loňského a letošního roku, nejčastěji o patnáct procent.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Mnohdy je levnější cesta autem, pro dva cestující prakticky vždy. Nebo je srovnatelná. Takže beru auto. Bohužel.

0 0
možnosti
ŠF

Jedna věc je jistá. Cestující se zvýšenému jízdnému racionálně přizpůsobí. Například některé cesty zcela vynechají. Ten, kdo na tom prodělá, budou nakonec České dráhy.

2 0
možnosti
PC

Když k ceně jízdenky připočítám cenu a čas jak se dostat na nádraží a z nádraží, nepohodlí a opruzující nemyté cestující plus řvoucí děti, je volba zcela jasná. Auto mě odveze od domu až k cíli, je to minimálně o polovinu rychlejší a stejně tak pohodlnější. Pro jednoho je cena trochu vyšší, ale za pohodlí to stojí. Od dvou lidí není o čem mluvit.

3 0
možnosti
OZ

Není pohodlí jako pohodlí. Já si ve vlaku můžu zdřímnout, číst si, kouknout na film nebo něco odpracovat. K tomu si dám kafe, pivko nebo i něco k jídlu. A když se chci trochu protáhnout, není kdykoli za jízdy problém. Co z toho můžeš za volantem ty?

1 0
možnosti
JH

J74i32ř39í 15H96o98l63ý

18. 9. 2023 14:20

Můžou klidně zdražit o 100 procent, se nic se nestane. Už teď se blíží doba kdy budou jen prázdná nefunkční skořápka jako je Česká pošta.

Navíc už dnes je cena za 1 kilometr dražší než taxík.?

0 4
možnosti
BR

Leta jsem jezdil do práce vlakem (23km). Teď jezdím autem. I když v autě sedím úplně sám tak mě to cenově vyjde nastejno. Takže asi tak.

16 0
možnosti
JH

Na 35 km dojíždění mně vychází kombinace vlak nebo bus na 33,33 Kč/jedna cesta. To autem nedám ani náhodou

0 0
možnosti
AV

Kdy za tuto neustále se zvyšující cenu jízdného dostanou cestující i zvýšenou kvalitu cestování?

4 2
možnosti
BR
JH

Koukám, že některé relace čeká dokonce zlevnění. Alespoň podle idnes...

Kolik bude stát jízdenka podle jednotného tarifu

nová cena dosavadní

30 km 67 Kč 73 Kč

1 0
možnosti
PS

To bude teď řevu, že se díky dohodě Saúdské Arábie s Ruskem zdražuje i benzín a nafta...

0 3
možnosti
PS

Zajímavé. Přitom v porovnání s loňským rokem, kdy se také zdražovalo, je cena elektřiny i nafty levnější. Patrně dochází konečně k tomu vždy neviditelnému "zkvalitňování služeb".

3 0
možnosti
VS

Když se Oneticket zaváděl, říkal jsem, že to není špatný nápad, pak jsem viděl ceny a říkám si, že to ve stávajících podmínkách blbost. Proč jet Praha-Ostrava za 631 Kč, když můžu okolo 400 Kč. Podobně je to i u dalších tras.

5 0
možnosti
JP

J36a63n 93P52e84š53u18l73a

18. 9. 2023 8:39

Obecně máte pravdu, OneTicket není povedený. Mnohem lepší by bylo vytvořit aplikaci, která by na jednom místě soustředila všechny krajské tarify a umožnila cestujícímu koupit jízdenku na celou trasu včetně busů, mhd apod. Škoda, že to někoho z pirátů ve vládě nenapadlo zavést.

OneTicket jsem už nicméně několikrát v životě koupil - když jsem na poslední chvíli nastupoval do zpožděného vlaku. Koupit jízdenku ČD přes mobil totiž v takovém případě nejde a u průvodčího by byla s přirážkou ještě dražší.

3 1
možnosti