Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Nezaměstnanost mladých je rekordní, může to značit změnu přemýšlení

Nezaměstnanost mladých je v tuzemsku rekordně vysoká. Nejde přitom o to, že by se zhoršovala situace na trhu práce. Mladí přemýšlejí jinak, více cestují, nechtějí brát nekvalifikované práce za málo peněz a na lepší nabídku si raději počkají.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠF

Mladí se nenechají zneužívat. Což je v pořádku. Proč by měli vzít práci, která jim nezajistí elementární živobytí? Tedy bydlení, ošacení, stravu a základní potřeby pro sebe s své budoucí nebo už i současné rodiny?

0 0
možnosti
Foto

P73a89v62e28l 92M61o24l14í39k

25. 8. 2023 12:39

Mladí lidé bez práce a bez životních zkušeností jsou nejlepším tvárným materiálem pro různé agitátory a propagandisty ve službách nepřátel demokracie pod kuratelou vlády Fialy. Mládežníci jsou přesvědčeni, že stačí správně volit a být správně politicky uvědomělý v intencích bruselské politické korektnosti a tak množit škůdcovský potenciál vlády Fialy a dalších nepřátel demokracie, třeba škůdcovský potenciál milionchvilkových politických hochštaplerů. Prostě správným ideologickým zápalem nahradí poctivou práci v prospěch společnosti. Ostatně takto si počínali ordneři ve službách nové moci z NSDAP v Německu, nebo u nás po válce gottwaldovští svazáčtí funkcionáři, kteří byli předchůdci současných neziskových funkcionářů, které spojuje jedno heslo "Kdo nejde s námi, jde proti nám !". A tak mladí lidé kašlou na poctivou práci, která by jim nevynášela jimi vysněné peníze, oni vědí, že jim stačí papouškovat omletá ideologicko-propagandistická klišé a čekat na nabídku u nějaké politicky uvědomělé neziskovky, nebo se přidat k Pirátům a dalším obskurním politickým subjektům. Proto volili tito mladí lidé proti své budoucnosti a ve svůj neprospěch, první zhoubné důsledky nedomyšlené volby partají z vládní pětikoalice se začínají dostavovat - nejrychleji se zadlužujeme, nejvíce chudneme, máme nejdražší elektřinu, kterou ale vyrábíme nejlevněji, studenti "vyfasovali|" předražené ubytování na kolejích atd. Běda lidem, kterým vládnou lidé domýšliví a hloupí.

5 0
možnosti
EK

„Markantní červnový nárůst míry nezaměstnanosti mladých – z květnové úrovně 9,5 procenta – souvisí s letošním vysokým počtem absolventů základních škol, na který nebyly střední školy kapacitně připraveny,“ tvrdí Kovanda.

Prima, takže všichni tihle se narvou příští rok do škol s ročníkem 2009, který je ještě silnější + Ukrajinci vycházejícími ze základek. A co udělala vláda? Přidala o jednu přihlášku víc :-D

3 0
možnosti
RP

Jinými slovy jsou líný a nechce se jim pracovat.

7 2
možnosti
Foto

P19a93v53e98l 39M23o85l52í54k

25. 8. 2023 12:40

Proč by chtěli pracovat, když vidí, že paraziti a lenoši se mají lépe než ostatní lidé ?

4 1
možnosti
VI

Zaujala mně tam jen jedna poznámka.Mladí odmítají fyzickou práci a chtějí si počkat na něco lepšího.Takový přístup starší generace nikdy k práci neměla.K tomuto problému by také společnost měla přistoupit stejně.Nechceš-li pracovat, pak dobře,ale to čekání ti nikdo nezaplatí v sociálních dávkách.Uplatnit staré české příslovi " Kdo nepracuje ,nejí.Co kdyby se uplatnil starý zákon o příživnictví.?

10 1
možnosti
JV

J71a37n 14V21ě51r27n84ý

23. 8. 2023 10:52

Já třeba bych šel dělat fyzickou práci s nadšením, ale nikdo za ni nezaplatí ani polovic co si můžu vydělat sezením u idnes v kanclu.

5 0
možnosti
GK

Dobrá situace. Mladí se necpou na místa, tím je lepší situace pro starší ročníky, které se navíc s nižším příjmem většinou snáze vyrovnají, protože už mívají především bydlení vyřešené. Mladí tím naopak nezískávají praxi, takže jejich budoucí pozice bude slabá, což je další výhoda pro starší ročníky. Za mne v pohodě :))

5 0
možnosti
IK

Až na to, že vy, jako pracující a "s nižším příjmem vyrovnaný", budete pracovat a vyrovnávat se se stále nižšími příjmy, protože budete tak či onak podporovat ty, kteří se na pracovní místa "necpou".

1 1
možnosti
TR

Sorry ale jako co je divného na tom že je během prázdnin vyšší nezaměstnanost mladých?? A nebo jsem to špatně pochopil a pojem "mladý" je něco jako novinářský pojem "mladík" ?

2 0
možnosti
IB

I66v75o 42B78i64r20š19e78l

22. 8. 2023 23:50

Názor který teď často slyším a vidím u mladých: "proč být od rána do večera v práci, když za to dostanu peníze, které mi stát sebere aby je dal hlavně na důchody? (a sám budu dřít do smrti a žádný důchod nedostanu). Proč bych měl živit lidi, kteří tohle všechno způsobili, kteří udělali z Česka zemi, kde je nejdražší bydlení v Evropě, zemi bez vize, montovnu s nízkými platy?"

Může se nám to nelíbit, můžeme s tím nesouhlasit, ale na konci tohoto všeho, za další generaci, bude kompletní změna systému, který teď žijeme. Bude to buď znárodňování, sociální kredit, nepodmíněný příjem, prostě něco jiného, ale stane se to

1 7
možnosti
LN

Tak tohle možná vidíte ve svém okolí. Ale každá má jiné známé a přátele. A tedy s tím znárodňováním a nepodmíněným příjmem jste to rozštípnul.

5 0
možnosti
JR

Vyborna priprava na podmineny prijem jako zachrana prijde EK a bude, kazdy mlady odmenen cipem, ktery bude hlidat jeho co2.

3 0
možnosti
LN

Podmíněný příjem?

1 0
možnosti
JB

Me byt 20 let, tak urcite nebudu delat podztasku u nejakeho cechacka za par korun...... minimalne 300kc na hodinu anebo radeji sednu na letadlo anebo prejedu hranice a budu delat jinde. Ono kdyz tady jsou naklady stejne jako v zahranici, tak se neni cemu divit, ze za 150kc/h nikdo delat nechce!

6 5
možnosti
JR

Jiste ze chce, ten co vydelaval 80.

4 1
možnosti
  • Nejčtenější

Párkům odzvonilo. Podnikatel lije do rohlíků svíčkovou a dobývá benzinky

22. května 2024

Na pracovních cestách se podnikatel v gastronomii Lukáš Nádvorník přejedl párků v rohlíku. Napadlo...

Zelení navrhují soupis majetku a daň z bohatství. Vtip, reagují ekonomové

23. května 2024  14:25

Strana zelených přišla před volbami do Evropského parlamentu s návrhem, jak alespoň částečně...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Smrt v oblacích. Let do Singapuru má po silných turbulencích jednu oběť

21. května 2024  14:37,  aktualizováno  15:23

Třiasedmdesátiletý Brit zemřel a dalších třicet lidí se zranilo při silných turbulencích, které...

Solidarita se nekoná. Německo od léta zvýší přirážku za tranzit plynu

24. května 2024

Kontroverzní přirážka za tranzit plynu z Německa se od července zvýší. Poplatek prodražující...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Polsko zvažuje zkrácení pracovního týdne na 35 hodin, nebo volné pátky

25. května 2024  8:45

Polské ministerstvo práce a sociálních věcí analyzuje dva návrhy na zkrácení pracovního týdne,...

Ať můžou fandit i zaměstnanci. Hokej mění otevírací dobu i televizní program

26. května 2024  8:25

Někteří obchodníci upravili otevírací dobu kvůli postupu českého týmu do finále hokejového...

Kazety zažívají comeback. Pro generaci Z je nosič zajímavá a levná novinka

26. května 2024

Audiokazety dobývají trh a stále více známých umělců na nich vydávají svá nová alba. Zájem o tento...

Sankce versus ruská stínová flotila. Desítky tankerů jsou měsíce odstavené

26. května 2024

Premium Už před několika měsíci zasáhly americké sankce značnou část ruské stínové flotily, která od...

Nizozemští vědci přišli s ekologickým pesticidem. Vábí hmyz na lepkavé kuličky

25. května 2024

Nizozemští výzkumníci vytvořili biologický pesticid, který dokáže ochránit rostliny před chorobami...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!