Diskuze

Německá cestovka Neckermann je v insolvenci, česká pobočka ruší zájezdy

Zkrachovalý britský operátor dovolených Thomas Cook podal návrh na insolvenční řízení v Německu, v Rakousku a v Polsku. Do německé divize patří také značka Neckermann. Podle mluvčího Asociace českých cestovních kanceláří je nyní ve hvězdách, zda německý likvidátor dovolí pokračovat v činnosti české cestovní kanceláři Neckermann. Ta zatím zrušila zájezdy pro 350 klientů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Chtěl bych se zeptat redakce, Pokud opět použiji v diskuzi citát z filmu "Vrať se do hrobu" bez toho, abych uvedl, že jde o citát z tohoto filmu, tak opět zablokujete mou adresu? Budu muset u každého příspěvku uvádět přesnou citaci s uvedením zdroje nebo mě bez toho váš "kontrolor čistoty" (cenzor) ̈opět zablokuje?

0 0
možnosti
LD

Úsměvný konec kapitalismu. Proč by cestovka neměla zkrachovat? A proč by neměli lidé, co si u ní koupili zájezd přijít o peníze? Smůla, ale o tom je kapitalismus, že slabí zbankrotují. Jenže vlády se mohou přetrhnout, aby se nikomu nic nestalo, všichni se vrátili domů, zaměstnanci dostali prémie .... Prostě pojišťovna štěstí. Zaplatí to ovšem z daní téch, co třeba nikdy nikam nejeli nebo jeli bez cestovky. Socialismus.

0 0
možnosti
JD

Mě třeba není jasné, proč v takovém případě nahradí veškeré ztráty pojišťovna. O tom celé pojištění cestovky proti úpadku je ne?

0 0
možnosti
JD

Německá vláda půjčila 10 miliard německé soukromé firmě Kondor, která je dceřinnou firmou britské soukromé firmy Thomas Cook. A někdo tady psal že britská Thomas Cook je vlastněná Číňany. Proč tam Merkelová lije prachy?

0 0
možnosti
TT

mno, je to překvapení ne? kdyby zkracovaly vitkovice tours tak bych se třeba tolik nedivil, ale thomas cook, neckerman a bucher? uff uff, se všema jsem jezdil

0 0
možnosti
JD

Proč jste s nima jezdil?

0 0
možnosti
RH

R33a61d84e76k 98H43o19r46a60k

25. 9. 2019 18:21

Zda se ze 1. krok k uspesne krizi muze zacit nenapadne jako treba zhroucenim trhu s cestovkami a muze pokracovat od 1.1.2020 s automobilkami ktere nebudou vedet jak dal nebot nesplni emisni kvoty. Na otazku jestli bude lepe si brzy odpovime: "uz bylo"

5 0
možnosti
JV

J13o61s22e68f 96V57a43l42a

25. 9. 2019 19:20

ja bych to videl pres automobilky. Propady prodeje uz ted jsou > minus 10%, Porsche ma minus 21%, propady se vysvetlit nedaji. Ted staci jeste par problemu s ropou ( Saudi udajne vytahluji z cisteren posledni zasoby, co meli na horsi casy). Pokud jeste nekde v perskem zalivu vznikne valecny konflikt (jako ze k nemu neni daleko) tak je cena barelu rychle na 130 USD a nude druha ropna krize. Kupodivu zatim to vypada, ze to Saudove zvladli levou zadni, ale cert jim ver.....

0 0
možnosti
LS

"Tuzemská CK Neckermann loni hospodařila se ziskem 15,3 milionů korun a tržbami 995 milionů."

"Zajímavé" to hospodaření.... Co na to příslušný Finanční úřad a Ministerstvo financí ? Kdy tam naposledy byla kontrola ?

1 1
možnosti
PM

Splacela "úvěry" německé matce, ne? ;)

1 0
možnosti
MK

Co to je za firmu která má při téměř miliardových tržbách zisk 15 milionů? Buď je neschopná, nebo ji tunelovala německá matka a měl by okamžitě zasáhnout náš finančák.

6 1
možnosti
TD

Koukám, že teď bude "zájezd na poslední chvíli" od Neckermanna, docela adventura. :-P

8 0
možnosti
JC

pozor, neplést s CK Adventura, tam je vše ok ;-D;-D

1 0
možnosti
DK

celej kapitalismus je jenom nafouknutá bublina letící na polštáři neustále tištěných peněz

2 4
možnosti
PM

Kapitalismus ne ten stavěl na reálných hodnotách, to co je dnes v USA a v EU je bankovní socialismus a v EU čerpadlářaký multikulturní komunismus, to nemá s kapitalismem nic společného.

8 0
možnosti
FN

i německá banky můžou dopadnou špatně, protože německé banky mají španělské, italské a francouzské salda.

0 0
možnosti