Jedním z hostů bude i exministr financí Miroslav Kalousek z TOP 09

Jedním z hostů bude i exministr financí Miroslav Kalousek z TOP 09 | foto: Jan Zátorský, MAFRA

Kudy dál po volbách, zamyslí se politici s ekonomy na fóru Zlaté koruny

  • 72
Předvolební střet ekonomických receptů politických stran zažije 17. května pražský TOP Hotel. Na 7. fóru Zlaté koruny se zde sejdou lídři hlavních politických uskupení, kteří budou čelit grilování ze strany ekonomů, podnikatelů a manažerů.

Předvolební fórum se ponese do značné míry i v duchu posledních událostí v Řecku. Tamní zadlužená ekonomika se drží těsně nad vodou jen díky zahraniční pomoci. A otázka, zda se Česko může vinou nerozumného zadlužování vydat řeckou cestou, přijde jistě na řadu.

Na iDNES.cz můžete od 9:00 sledovat přímý přenos z dopolední části.

NA FÓRUM SE REGISTRUJTE ZDE

S ekonomy a podnikateli by měla poprvé diskutovat početnější delegace politiků. Mezi nimi by neměli chybět Petr Nečas (ODS), Miroslav Kalousek (TOP 09), Cyril Svoboda (KDU-ČSL), Miloš Zeman (SPOZ) a Radek John (VV). Sociální demokracie zatím účast svého delegáta nepotvrdila.

OTÁZKY ÚČASTNÍKŮM ZADÁVEJTE ZDE

zeptejte se na Facebooku

Ekonomy budou reprezentovat Jan Švejnar, Michal Mejstřík, Milan Zelený nebo Valtr Komárek. Za podnikatele promluví Jaroslav Míl, Jaroslav Hanák či Jan Veleba, z řad manažerů se už registrovali například Andrej Babiš, Jan Mühlfeit nebo Stanislav Bernard.

PŘEDPOKLÁDANÝ PROGRAM

Ranní část: 9:00-11:00
Dopolední část: 11:15-13:00

I. blok: Veřejné finance a jejich udržitelnost

II. blok: Snižování nezaměstnanosti a boj s korupcí