Diskuze

Kalouskova reforma uleví nejvíce bohatým

Daňová revoluce chystaná vládou by nejvíce prospěla lidem, kteří vydělávají více než 35 tisíc nebo naopak méně než 15 tisíc korun měsíčně. Nejmenší prospěch by přinesla těm, jejichž platy jsou průměrné či mírně nadprůměrné. Vyplývá to z výpočtů MF DNES, která na modelových případech zjišťovala, jak snížení daně z příjmu na 15 procent a další chystané změny dopadnou na různé skupiny lidí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Účetní

5. 4. 2007 0:28
proberte se

Tak už se lidičky konečně proberte. Už jsem toho napsal víc než dost, abyste to pochopili. Uvědomte si, že každý systém přerozdělování, dávek apod. je systém státem řízené korupce. Chtějme tedy systém, kde budou mít lidi prachy za práci a ne za to, že jsou. Ono ty nemakačenka, na které platíme, nás brzdí nejvíc. To jsou ti, co nám vyžírají peněženky. Dosavadní systém je stále prolezlej socialismem (fuj) a je potřeba to tvrdě překopat. Už mi skutečně nebaví makt proto, aby z mých peněz žili jiní. A vás myslím taky ne. Vykopejme ten komunismus jednou provždy pryč. Zamysleli jste se někdy, kdo nejvíc nadává na rovnou daň, malé sociální dávky apod? Ti, kdo nechtějí dělat. Ti co dělají na to nemají ani čas. Nemám teď na mysli důchodce, maminy na mateřské apod. Ty si peníze zaslouží. Mám na mysli jen ten povalečský povl.

0 0
možnosti
K

Kanálka

5. 4. 2007 10:58
Re: proberte se

Jo, už by bylo na čase. Taky mi vůbec hlava nebere, to věčné omílání, kdo na daních "vydělá" a kdo ne. Na daních se přece nevydělává, nikomu se nevyplatí - daně se prostě platí. A nechápu, proč by bohatší měli platit procentuálně víc, stačí, že nominálně jsou to nepoměrně vyšší částky. Ani náhodou nepatřím k těm byť trochu bohatým, ale přijde mi nespravedlivé, že mají platit daň za to, že jsou úspěšní, a dotovat ty neschopné (když to hodně zbagatelizuju). Jasně že jsou "chudí", kteří pomoc potřebují, ale stejně tak jsou "bohatí" a podnikatelé, kteří nekradou a své peníze si zaslouží. Tak proč by je stát měl okrádat? A nastavit rozumné stropy, to by se taky slušelo.

0 0
možnosti

Účetní

5. 4. 2007 0:18
podpořme reformy

Podpořme všechny reformy, které jakýmkoliv způsobem zjednoduší odvodový systém. Víte, kolik lidí pracuje na finančních úřadech, zdravotkách a sociálkách? Já jsem je tedy nepočítal :-) ale je jich víc než dost. A co dělají? Prohrabávají se složitými formuláři a sácejí je do svých kompů. Už ale nemají čas chodit po kontrolách a hledat daňové úniky. Čím jednodušší systém bude, tím více času budou mít na tu potřebnou práci, která se dnes téměř nedělá nebo budeme platit úředníků méně. Proč platíme daň, socku a zdrávku? Proč neplatíme jednu platbu, když se vše počítá z jednoho základu? Přeci proto, abychom měli víc obslužných a zbytečných úředníčků. Zavedení rovné daně a dalších navazujících opatření musí přinést ovoce, ač si to mnozí nechtějí připustit. Nemusíme totiž platit 20% (15 je lež). Až vyhážeme zbytečné ouřady, můžeme platit 18. Nebo si ponecháme 20 a ty 2% půjdou na snížení dluhu.

0 0
možnosti

Účetní

5. 4. 2007 0:04
nezaměstnaní

Nechci házet všechny nezaměstnané do jednoho pytle. Vím, že jsou kraje, kde zavadit o práci je fakt makačka. Není to ale případ např.Prahy. Nebaví mi platit ve svém sociálním pojištění příspěvek na nezaměstnanost. Proč? Protož tím kompenzuji neschopnost úřadů. Práce je dost. Dejte mi mého nezaměstnaného, já ho zaměstnám okamžitě a zaplatím ho. Ale jen za práci, ne za flákání. Jsou případy, kdy si dělají "živnost" bez ŽL a bez odvodů a chodí si pro podporu. Proč? Pro nesmyslnost tohoto systému. Chceš podporu? Ano. Každý den ráno nastoupíš a budeš uklízet park, zametat chodníky, natírat zábradlí, hlídat přechod u školy. Je jedno, co bude dělat. Ale za naše peníze musí dělat cokoliv a nemůže si vybírat. Kdyby totiž byly takto časově vytíženi, neměli by čas na černé podnikání a přestali by si pro podporu chodit. Prosím, toto neplatí pro všechny nezaměstnané. Vím, že je mnoho těch, kteří by práci skutečně chtěli.

0 0
možnosti

Účetní

4. 4. 2007 23:49
nekamenujte mne

Vím, že po přečtení mne bude chtít polovina z vás kamenovat. Musím vám ale otevřít oči. Dělám účetnictví asi 25 živnostníkům. Můj příjem je okolo 60000. Makám od nevidím do nevidím, neznám víkendy, svátky, rodinu a mnoho lidí mi moje příjmy závadí. Všichni, jímž dělám účetnictví, se pohybují od 50tis výše a všichni žijí blbě jako já. Znají práci a dost. Volný čas nemají. A mnoho lidí jím také jejich příjmy závidí. Kdo z vás je ochoten pracovat 80-100 hodin týdně? Uvědomte si, že tyto lidé jsou mnohem silnějším motorem ekonomiky než flákači na podpoře, které všichni živíme a přestaňte jim závidět. Všichni ti, jímž dělám účetnictví, se snaží v mezích zákona vyvléci z placení daní, protože je nesmyslné a škodlivé. Čím víc makají, tím více musí odvádět? Kde je pak motivace dělat více? Dnešní progresivní daň je motivací k daňovým únikům. Když si propátráte internet, najdete desítky návodů jak přežít bez práce s využitím dávek. Znám také pár těch, kteří to dělají. Lidi myslete a nebuďte ovce

0 0
možnosti

K

4. 4. 2007 17:54
K

Souhlasím s panem Milošem

0 0
možnosti

ropuch

3. 4. 2007 8:14
A kde jsou ty nádherné modré billboardy?

Vzpomeňte se, na ty billboardy slibující  přidat rodinám s dětmi, zdravotním sestrám, učitelům apod. Ti všichni teď ostrouhají za halasného tleskání "prorodinné" KDU-ČSL.

Akorát přerozdělí peníze - daně x DPH a administrativa spíše přibude.

0 0
možnosti

Kalousek

3. 4. 2007 16:28
Re: A kde jsou ty nádherné modré billboardy?

Milý příteli,odpovím Vám pravdu - v prdeli :-) 

0 0
možnosti
J

Josef.cyrany

21. 3. 2007 11:54
Aha

úřednice 30 táců..to snad ne..

0 0
možnosti

juzko

4. 4. 2007 14:32
Re: Aha

nepochopil jsi - to byl jen vtip

0 0
možnosti
PK

endyk

20. 3. 2007 17:55
ke spolecnemu zdaneni - pryc s nim - nechci slevu zadarmo

Manzelka podnika, ja jsem zamestnan. Muj prijem je vyrazne vetsi nez manzelky. Pokud bych postupoval individualne tak by mne FU mel vyplatit preplatek 5.000 a manzelka by mela zaplatit 10.000 tedy celkem bychom jako rodina zaplatili pri vyrovnani k 31.3. cca 5.000 Kc.

Pokud bychom podstoupili spolecne zdaneni - bude to vyhoda - nebudeme muset platit techto 5 tisic, ale vzhledem k tomu ze mne by teoreticky mel FU vratit cca 160.000 a manzelka by mela zaplatit 160.000 dostane se do oblasti kdy by musela platit zalohu na dan tj. 40.000 kazde ctvrtleti.

To mi opravdu pripada uchylne zaplatit za rok 160 tisic na zalohach, ktere mi snad vrati, abychom obdrzeli 5 tisic slevu.

Pokud dobre pocitam, tak vynos je cca 3,5% - z penez vlozenych na ucet FU. To je opravdu levnu uver pro stat. ;-O

Je to opravdu vyhoda? Doufam ze to brzy nova vlada zrusi a provede danovou reformu.

0 0
možnosti
MDF

Dr. Fe1

20. 3. 2007 13:00
A co rodiny s dětmi ?!

Zajímalo by mě jaký dopad to bude mít na zdanění rodin s dětmi, kde je manželka na mateřské dovolené (bez zdaň. příjmů) a uplatňuje se SZM ? Předpokládám že tyto rodiny na této reformě prodělají, nebo ne ?

0 0
možnosti
ŠV

paskudilek

20. 3. 2007 14:12
Re: A co rodiny s dětmi ?!

Myslím si,že ne, místo ročně při vrátce daní, to dostaneš měsíčně ve vyšší mzdě.

0 0
možnosti

Jack

20. 3. 2007 12:01
idnes nepodporujte závist, v ČR je jí beztak dost

Každý si všimne, že manažer "ušetříů 6500, ale nikdo nechce vidět, že zaplatí na daních a pojištění 60% ze superhrubé mzdy, zatímco ten kdo má 15 tak neplatí daně žádná. Solidarita zůstane, akorát se bude méně trestat snaha. V soukromé firmě se nikomu nedává 80 tis za hov... to možná platí pro část zaměstn. ve státní správě:-P

0 0
možnosti
JJ

Sporadany_obcan

20. 3. 2007 12:22
Re: idnes nepodporujte závist, v ČR je jí beztak dost

R^ R^ R^

0 0
možnosti