ČSA si zaregistrovaly novou ochrannou známku Click4Sky. Chtějí s ní konkurovat nízkonákladovým rivalům.

ČSA si zaregistrovaly novou ochrannou známku Click4Sky. Chtějí s ní konkurovat nízkonákladovým rivalům. | foto: Koláž iDNES.cz

ČSA jdou do levných letenek. Založily si Click4Sky

  • 46
České aerolinie začnou konkurovat nízkonákladovým leteckým společnostem. Prostřednictvím společnosti Clickforsky, která jim stoprocentně patří, si již zaregistrovaly ochrannou známku a webové stránky. Firma nabídku představí příští úterý.

Firma kolem vstupu do nízkonákladových letenek mlčí, už v srpnu ale takovové kroky její představitelé nevyloučili. "Nechte se překvapit, co to bude," řekl tehdy šéf dozorčí rady Ivan Kočárník.

Na dnešní tiskové konferenci ČSA uvedl prezident Radomír Lašák, že firma připravuje efektivní využití volné kapacity letadel, interně je projekt označován jako Sky Out. "Do úterý k tomu nic dalšího neřekneme," dodal.

Nízkonákladový model by měl fungovat zřejmě na principech, které už některé velké aerolinky zkusily a které používá i například charterový Travel Service.

Nepočítá se s tím, že by ČSA na nízkonákladové tarify vyčlenily speciálně celá letadla. Levné letenky budou nabízet jen po Evropě.

Volných sedaček mají ČSA více než dost: průměrná obsazenost letadel letos klesla na zhruba 67 procent. Může za to stagnace počtu cestujících a nákup nových, větších airbusů.

Dokážou ČSA konkurovat nízkonákladovým aerolinkám?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 úterý 18. září 2007. Anketa je uzavřena.

ANO
ANO 1023

NE
NE 434