„Před rokem jsem udělal špatné rozhodnutí, že přenechám výrobu. Byl jsem unavený, zničený, vyhořelý až do základu a tohle mi přišlo jako fajn řešení. Bohužel to drhlo. V posledních týdnech to vyvrcholilo nespočtem zpráv od Vás, které nebylo vůbec fajn číst,“ napsal Lukáš Vašek na sociální síť.
V pátek 15. prosince budou všechny tři Oh Deer pobočky otevřeny naposledy. Majitel pekárny momentálně vymýšlí, jak se do byznysu vrátit a celou věc napravit. „Vždy jsem říkal než to dělat blbě, tak to raději zavřu,“ popsal na Instagramu Vašek. Jestli skončí i arabská pobočka, redakce iDNES.cz zjišťuje.
České croblihy
Vyrobeno v metropoli. Pražané umějí gin, croblihy i shiitake |
Bez předchozích zkušeností začal Lukáš Vašek péct croblihy, tedy koblihy z croissantového těsta. Oh Deer Bakery otevřel v roce 2017 a od té doby nezahálel, postupně otevřel pobočky v Praze a 10. ledna otevřel svou zahraniční pobočku v Rijádu v Saudské Arábii. „Franšínzant si mě našel sám, líbil se mu můj koncept a chtěl ho přenést do Saúdské Arábie. Thamer Alarifi je člověk který mě rychle přesvědčil, že Oh Deer bude v dobrých rukou,“ řekl v lednu Vašek.
Na začátku vyráběl croblihy jen s několika příchutěmi, s malinami a citronem nebo s pistáciemi, pak začal koblihy plnit karamelem a nutellou. Tyto výrobky se staly největším hitem a lidé na ně byli ochotni stát dlouhé fronty.