- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
„Přes obědy pozorujeme mírný pokles výše spropitného, které se okolo druhé hodiny odpolední vrací téměř k hranici osmi procent, na které se drží až do nočních hodin,“ popisuje Lukáš Kovač, zakladatel a generální ředitel aplikace Qerko.
Nižší spropitné během oběda potvrzuje Luboš Kastner z Asociace restauratérů APRON. „Obecně dýška na obědech jsou násobně menší než u večeří. Je to dané hlavně tím, že na oběd mají lidé rozpočet, chodí na ně častěji. Spropitné během večera se pohybuje mezi pěti a deseti procenty, u oběda je to okolo tří procent,“ říká.
„Nižší ,tipy’ jsou všude. Momentálně bych průměrné dýško odhadoval tak na pět až šest procent, dříve to bylo průměrně asi patnáct procent.“
Připojte se ještě dnes a získejte: