Diskuze

Pečené žirafy, rybí kečup, nadívaní plameňáci. Vítejte na hostině z roku 79

Italské Pompeje, pohřbené roku 79 pod neprostupnou vrstvu popele, představují pro archeology zlatý důl. Díky tomu, že se zde doslova a do písmene zastavil čas, vědci mohou velmi přesně popsat i gastronomické návyky Pompejanů. Že staří Římané holdovali vínu, jsme asi tušili, ale že si také pochutnávali na mase žiraf a plameňáků?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

a což teprve dršťky z divočáka smažené v loji z pratura.....s medem

0 0
možnosti
TP

Císaře Julia Ceasara?? No to snad ne. Jinak jsem někde četl, že například čočková a hrachová polévka pochází z tohoto období a moc se nezměnila. Pochopitelně až na použité koření. Škoda, že toho o antické kuchyni víme tak málo.

3 0
možnosti
Foto

Jinymi slovy bastila i chudina zdraveji nez my ted....to jsme to dopracovali;-D

6 0
možnosti
Foto

Moje babička dělávala rajčatovou marmeládu. Nebyla dobrá. A prosím, nepleťte si to s kečupem, opravdu píšu o marmeládě.

2 1
možnosti
Foto

Tu dela mamka furt a je moc dobra.

1 0
možnosti
JV

J24o72s61e30f 51V65a53l32a

6. 1. 2018 18:15

k rybi omacce - vyrabi se stale treba pod nazvem colatura di Alici v regionu Salerno. Ovsem nazvem kecup byste Itala urazili. Kecup patri pouze do barbarskych kuchyni, treba americkych....colatura je spise koreni nez omacka, tedy bud srovnani s worchesterskou omackou nebo s maggi. Cena colatury se pohybuje v astronomickych vyskach desitek eur za lahvicku

4 0
možnosti
PV

"Zvlášť bílý pšeničný chléb byl velmi drahý a mohli si ho dovolit jen bohatí, naopak černý ječný chléb byl určen pro chudé a otroky"

Dnes přesně naopak ;-D

14 0
možnosti
MT

Njn, tehdy nevedeli, ze tmavy je zdravejsi.

2 0
možnosti
PS

jj, a Bůh je za to potrestal!!

2 3
možnosti
TV

Jaguáří lalůčky! Pěnkaví mozečky! Vydří čumáčky!

2 0
možnosti