Člověk se mohl jen divit, co všechno unesou tenounké plátky a sloupky z čokolády a jakou rozmanitost tvarů dokáže umělec s bílou kuchařskou čepicí vykouzlit z této hmoty. Passion Chocolat ukazuje, že čokoládové tyčinky, tabulky a zaoblené pralinky - to jsou ty nejjednodušší tvary, které lze vytvořit z „pokrmu bohů“ (jak zní překlad latinského názvu čokolády).
V Belgii, která se považuje za čokoládovou velmoc, platí, že kdo chce upoutat a strhnout, nemůže zůstat u tabulek krychlí, oválů či ruliček. Každý si sice rád koupí něco od proslulých výrobců pralinek jako je elegantní (a drahý) Marcolin nebo Nihoul, Godiva či vynálezce pralinky Neuhaus. Diváky však přitáhne spíše ten, kdo ukáže něco navíc, něco nebývalého: čokoládoví „umělci“ jako Marc Ducobu s roztančenou Trasparence, galérie „čokoládových pláten“ nebo neobvykle tvarované pralinky firmy Belgolade (dílo profesionálních designérů).
A tak není divu, že na Passion Chocolat se snažili i běžní výrobci jako Van Dender De Baere nebo Mont Royal: také nad jejich artikly se vznášely africké masky a ženské tváře z čokolády.