Po nehodě rychlíku a dodávky nejezdily vlaky mezi Budějovicemi a Plzní

  • 12
Na železničním přejezdu na Strakonicku se střetl rychlík s dodávkou. Řidič auta utrpěl vážná zranění, cestujícím z vlaku se nic nestalo. Na trati mezi Českými Budějovicemi a Plzní byl přes tři hodiny zastavený provoz kvůli odklízení následků nehody.

Dodávka se s rychlíkem, ve kterém jelo zhruba 60 lidí, srazila po sedmé hodině ranní na přejezdu v Čejeticích. Řidiče dodávky záchranáři přepravili s těžkým zraněním letecky do nemocnice.

„Na místě zasahovali i hasiči ze Strakonicka a Písecka,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Přejezd na trati mezi Českými Budějovicemi a Plzní zůstal uzavřený do 11.10 hodin.

„Vozidlo je odtažené, odklízel se náklad auta na trati. Dále se řešilo, zda je rychlík pojízdný. Od toho se odvíjel u čas obnovení provozu,“ informovala mluvčí jihočeských policistů Kamila Čuřínová Ingrišová.

Nehoda se stala na světelně i zvukově zabezpečeném přejezdu. Policisté nyní příčinu dopravní nehody vyšetřují.

„V podobných případech existuje více variant, například že řidič přehlédl řádně funkční světelné zařízení nebo došlo k technické poruše. To je nyní předmětem vyšetřování,“ doplnila mluvčí. Dodávka převážela potraviny.

Havárie se stala na přejezdu silnice II/1407. Cestující museli místo vlaků využít náhradní dopravu, kterou dopravce nasadil v úseku Strakonice - Ražice. Vlak měl namířeno z Plzně do Budějovic a dále až do Brna.

,