Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Online reportáž

Rusko-ukrajinský konflikt

Úderem 24. února 2022 vypukla v Evropě největší válka od porážky nacistického Německa. Rusko vpadlo na Ukrajinu, plány na bleskové obsazení Kyjeva však zkrachovaly. Portál iDNES.cz přináší aktuální dění v online reportáži.

dnes
16:18
UKRAJINA

Nejméně devět zraněných si vyžádal ruský vzdušný útok na Charkov, oznámil starosta druhého největšího ukrajinského města Ihor Terechov.

dnes
15:32
RUSKO

Rusko má sice problémy s naplněním vojsk do války proti Ukrajině, ale mobilizaci nechystá, ujistil kandidát na ministra obrany Andrej Belousov podle médií.

Máme problém naplnit vojska, ale mobilizace nebude, prohlásil Belousov

přečíst článek
dnes
14:43
EVROPA

Polský stát v posledních měsících podle premiéra Donalda Tuska překazil pokusy o sabotáže či žhářství. Varoval, že Rusko se snaží zasahovat do voleb do europarlamentu.

dnes
14:42
RUSKO

To už mohl jmenovat labradora. Putin ministrem obrany zaskočil ruské vedení

přečíst článek
dnes
12:55
RUSKO

V Rusku zadrželi dalšího vysoce postaveného činitele ministerstva obrany kvůli podezření z úplatkářství. Informovaly o tom dnes agentury s odvoláním na ruský vyšetřovací výbor. Šéf personálního ředitelství na ministerstvu Jurij Kuzněcov je ve vazbě. Během domovních prohlídek se u něj našla hotovost v hodnotě více než 100 milionů rublů (přes 25 milionů korun) a cennosti jako zlaté mince, sběratelské hodinky a luxusní předměty.

dnes
12:47
UKRAJINA

Bezpečnější počítačové sítě a komunikační kanály budou pro Ukrajinu klíčové pro úspěchy na bojišti proti ruským agresorům. Na konferenci v britském Birminghamu to dnes řekl šéf odboru pro kyberbezpečnost Bílého domu Harry Coker.

dnes
12:00
POMOC

Vojenská pomoc z nedávno schváleného amerického balíku pomoci už začala přijíždět na Ukrajinu a další zásoby jsou na cestě. V úterý to na začátku setkání s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským řekl v Kyjevě americký ministr zahraničí Antony Blinken.

  • Vojenská pomoc už přijíždí na Ukrajinu, ujistil americký ministr zahraničí...

    Vojenská pomoc už přijíždí na Ukrajinu, ujistil americký ministr zahraničí Anthony Blinken v Kyjevě. (14. května 2024) / Autor: ČTK

dnes
11:55
POMOC

Další nemocnici na válkou sužované Ukrajině bude dodávat elektrickou energii solární elektrárna. Hnutí Nesehnutí ve sbírce Slunce pro Ukrajinu shání peníze na elektrárnu pro dětskou nemocnici v Záporoží, která leží nedaleko frontové linie.

Organizátoři o tom dnes informovali v tiskové zprávě. Ve spolupráci s ukrajinskou organizací Ekoklub už sehnali peníze na elektrárny pro nemocnice v Sumách a Žytomyru a pro centrum pro válečné veterány ve Lvově.

dnes
11:36
BOJE

Ukrajinské zajatce je třeba rovnou zabíjet, vyzval šéf neonacistické Rusiče

přečíst článek
dnes
11:20
RUSKO

Ruský prezident Vladimir Putin jmenoval svým poradcem dosavadního tajemníka bezpečnostní rady Nikolaje Patruševa, informují agentury.

dnes
10:25
BOJE

Rusko tvrdí, že ovládlo západní a severní část města Vovčansk v Charkovské oblasti. Podle Kyjeva je však situace ve městě pod kontrolou.

dnes
10:13
USA

Vojenská pomoc USA se už dostává na Ukrajinu a další zásoby jsou na cestě, řekl v Kyjevě při setkání s prezidentem Zelenským ministr zahraničí Blinken.

dnes
09:21
DIPLOMACIE

Ruský prezident Vladimir Putin navštíví ve čtvrtek a v pátek Čínu, kde se setká se svým čínským protějškem Si Ťin-pchingem, oznámil Kreml.

dnes
07:27
UKRAJINA

Ukrajina v noci zničila všech 18 dronů, kterými útočilo Rusko, uvedlo letectvo. Rusko informovalo o 25 zničených raketách nad Belgorodskou oblastí.

dnes
06:35
USA

Vojenská pomoc USA už přijíždí, bude mít vliv na boje, ujistil Blinken v Kyjevě

přečíst článek
dnes
06:00
USA

Americký ministr zahraničí Antony Blinken dnes dorazil na neohlášenou návštěvu Ukrajiny. V Kyjevě se sejde mimo jiné s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským ve snaze ujistit představitele země o pokračující americké podpoře země čelící ruské ofenzivě. Informovaly o tom tiskové agentury.

dnes
05:45
RUSKO

V jihoruské Volgogradské oblasti dnes vykolejil nákladní vlak, podle ruských železnic je na vině „zásah nepovolaných osob“. Informovala o tom agentura RIA Novosti, podle níž se událost obešla bez zranění. Vlaková doprava v místě byla zastavena.

ÚTERÝ 14. KVĚTNA 2024

včera
21:47
USA

Americká vojenská pomoc, kterou Kongres schválil koncem dubna, již dorazila na Ukrajinu, řekl Bidenův bezpečnostní poradce Sullivan.

včera
16:27
DIPLOMACIE

Srbský premiér Miloš Vučević po dnešním jednání s ukrajinským ministrem zahraničí Dmytrem Kulebou vyjádřil podporu Ukrajině, která se brání ruské vojenské agresi. Nezavázal se ovšem připojit k mezinárodním sankcím proti Moskvě.