Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Bidenovi se věk zakulatil. Američané čelí prohlubující se gerontokracii

Americký prezident Joe Biden v neděli slaví své osmdesáté narozeniny. S rostoucím věkem šéfa Bílého domu však ruku v ruce přichází otázky týkající se jeho zdraví. Část Američanů s výkonem prezidentské funkce v tak pokročilém věku nesouhlasí. Země se však se staršími činiteli musí smířit, navazuje na masové stárnutí populace.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Jsou osmdesátníci, kterým to pálí. Biden není ten případ

0 1
možnosti
SW

Celit tomu nemusi, ale geronti, kteri by zakony zmenit mohli, to neudelaji, protoze nechteji ohrozit sva tepla mistecka. Vek lidi se zvysuje, ale to neznamena, ze by nemela byt vekova omezeni. Jak u politiku, tak i u soudcu. Proc by meli vsichni pracovat az padnou mrtvi? Kdyz musi byt presidentovi minimalne 35, proc by nemohlo byt take ne vice nez 65? Je to narocna a stresujici prace. Vetsina CEO spolecnosti odchazeji na duchod nebo jsou i sami odstaveni, ale co se tyce politiku ci soudcu, tam najednou rozum jde stranou. Treba i precenovana RBG, kdyby odesla na duchod v rozumnem veku behem Obamovy ery, mohl se tam dosadit nekdo mladsi a rozumny. Kdyby byl vekovy limit na presidenta, nemuseli bychom mit Bidena a Trumpa a podobne osoby. Jsou stari a ne ze ne.

6 1
možnosti
JK

J20a48n 72K64u97l30í21s25e96k

21. 11. 2022 5:19

...nebo bychom také neměli Ronalda Reagana. Nebýt jeho, byla by republika pořád zadrátovaná. A toho zřejmě také litujete, viďte, paní Silvie...

3 4
možnosti
PV

Nejlepší, co se může Americe v roce 2024 stát, je, aby proti sobě stali normalni republikán jako treba DeSantis a nějaký mladý demokrat..

Pokud by to bylo DeSantis vs. Biden, je jasné, že vyhraje DeSantis.

Hodit vidle do toho může ještě Trump, pokud začne prohlasovat, ze byly primarky zfalsovane a v republikanske straně se pokusi způsobit rozkol podobně pomstichtivym způsobem jako Zeman..

1 1
možnosti
IS

Prozatím ve státě Arizona se děly podivné věci a státní žalobce se tím pravděpodobně bude zabývat. Uvidíme, ale těch "náhod" bylo přespříliš, než aby se tajemnice státu, která má dozor nad volbami a sama kandiduje na guvernérku bez toho, aniž by se odmítla zřeklnout své funkce je více než neobvyklé. Možná se dozvíme výsledky koncem roku.

0 0
možnosti
JS

J67i94ř19í 48S30e11h47n23a61l

20. 11. 2022 23:08

Kdo můžete povstaňte, přinášejí generálního tajemníka.

2 0
možnosti
JS

„Země se však se staršími činiteli musí smířit, navazuje na masové stárnutí populace.“

Demagogie. V USA je 83 % obyvatel mladších než 65 let. Asi 95 % je mladších 80 let. Proč by se museli smiřovat s osmdesátiletým prezidentem, když naprosto drtivá většina populace a tudíž i potenciálních kandidátů je mladší?

3 1
možnosti
JD

Takový Mareček Bendů americké politiky ... nikdy nepracoval, nic nedokázal ... a na státním cecku přisátej padesát let ...

5 2
možnosti
DK

Já jsem konzervativec. Nechci, aby se toho moc měnilo, proto volím starší a umírněnější lidi.

1 0
možnosti
JD

Ono to takto nejde postavit. Citace z Bonda ze Skyfallu, jak sedí s Q v muzeu před obrazem: "Stáří není zárukou zkušeností a mládí není zárukou inovací".

3 0
možnosti

P83e73t63r 44Š12í20d11l74o

20. 11. 2022 21:42

Že jde o důsledek stárnutí populace je hloupost. Obě strany samozřejmě mají mnohem mladší politiky, ale nejsou schopny se vnitřně shodnout na jejich nominaci. Logicky, věkový posun by rozhodně vedl k alespoň malé změně politiky, což významné figury nechtějí. Nechtějí ani kandidáta, kterého by později ve funkci nezvládli uřídit. Jednotlivé kliky, jež soupeří o vliv uvnitř stran jsou přirozeně složeny spíše ze starších, protřelejších “větších ryb.”

Starší kandidáti mají i o desítky let náskok při budování struktur, které je podporují a financují.

Takže ne, věk kandidátů není dán stárnutím populace, i když progresivní novináři na tuto notu hrají rádi kdykoli, kdy se jim to hodí.

Zvyšující se věk kandidátů je dán lepším zdravotnictvím a podpůrnými léky. Prostě toho dědka udržíme jakž-takž při smyslech delší dobu.

5 0
možnosti
JD

To smutné "držení dědka při smyslech" u nás pozoruji téměř deset let s obrovským znechucením ...

0 0
možnosti
IS

To, že Biden je „duševně bystrý a schopný vypořádat se s výzvami“ budou Demokraté prohlašovat i když si Biden nebude pamatovat jestli je ve Washingtonu nebo svém domě v Delaware. Je zajímavé jak tlačili na Trumpa aby si prošel kognitivním testem a pak se mu vysmívali, že si pamatoval Person, Woman, Man, Camera, TV, ale nevidíme nikde, že by Biden stejný test postoupil. Jen jeho lékař prohlásil, že Biden je kognitivně schopen vykonávat funkci. Zdravotní zpráva nikdy předložena nebyla, a pokud se někdo z reportérů odváži Bidena zeptat, zda se testu podrobil tak jen podrážděně vyštěkl, Ne, proč bych ho k čertu dělal, a nejsi náhodou na drogách? Zde je přesně co řekl.

No, I haven’t taken a test. Why the hell would I take a test?” Biden said in an interview with the National Association of Black Journalists and National Association of Hispanic Journalists. “Come on, man. That’s like saying you, before you got on this program, you take a test where you’re taking cocaine or not. What do you think? Huh? Are you a junkie?”

A klidně mu to prošlo. Dovede si někdo představit, že by Trump černému reportérovi tak odsekl a ještě se ho zeptal zda nedroguje? VIdí někdo ten rozdíl v přístupu medíí vůči Bidenovi a Trumpovi?

Pak ať se nikdo nediví, že Bidena k tomu presidentství jsou Demokraté schopni přitáhnout z domu důchodců. Takže Biden je "duševně bystrý a schopný" je ten nevětší vtip roku, kterému se dodnes řehtají Saudové, Putin, Xi Jinping i Severokorejský Kim Jong-un a další. Ano, USA je celému světu pro smích staříkem který není schopen odpovídat na otázky, které jsou dopředu naplánované a napsané na kartičce. Pro jistotu ho jeho žena Jill, pardon Dr. Jill vždy vede za loket a diriguje, kterým směrem má odejít, aby náhodou nepodával ruku do vzduchoprázdna a nevyvolával mrtvé. O pamatování jmen se raději nebudu zmiňovat.

11 5
možnosti
MB

Trump si udelal on-line test na pocinajici demenci soukrome a sam. Stejne sam o tom zacal zvanit v televizi, aniz by se ho na to nekdo ptal. Chlubil se pred redaktorem, ze kdyz mu ukazali obrazek slona pod kterym byla otazka " Je ne obrazku slon?", ze odpovedel spravne, coz by pan redaktor nedokazal. On je ten test ale na pocinajici demenci a ne na pokrocilou slabomyslnost. Normalne ho zvladnou i stari lide. Asi mu zaclo byt jasne to co uz je jasne davno vsem, proto do toho sel na radu svych nejblizsich. Dodneska si nemuze vzpomenout, kde se narodil jeho tata. Zase kopirujete neco, cemu sama nerozumite. Mate kecy o veku Joe Bidena, ktery nastoupil do uradu v 78 po te co drtive porazil Trumpa, ktereho tam v 78 cpete. To je logika.

3 4
možnosti

On sám si musí sáhnout do svědomí. Nikdo jiný to za něj neudělá. Pokud věří, že zvládne občasný 20hodinový pracovní den jako mladík, tak proč ne.

2 0
možnosti
IS

On nezvládne ani 5hodinový. Proč myslíte, že většinu činností je mu plánovánno před polednem a těsně po. Lidé s kognitivními problémy trpí tak zvaným sundown syndrome, tedy nefungují po západu slunce. Každý, či každý druhý weeked ho odváží Marine One, presidentská helikoptéra do jednoho z jeho dvou domů v Delaware, obvykle už v pátek před polednem a vrací se v pondělí po poledni, tak jsou plánovány jeho aktivity. Tam ho lékaři napumpují drogami, aby mohl zase pár dní jakoby fungovat. Jen ty jeho weekendové cesty nás už stály 11 milionů a Biden už strávil 25% času mimo Bílý Dům, prý "prácí v jeho domě v Delaware". Jo prací, také další for.

3 6
možnosti
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Policie prověřovala nákup vojenského materiálu pro Ukrajinu. Zajistila 300 milionů

5. června 2024,  aktualizováno  8.6 21:12

Premium Česká policie v tichosti prověřovala třaskavý případ, který může mít negativní dopad na zbrojní...

Korespondenční volba dělí občany na dvě kategorie, hrozí manipulace, říká opozice

14. června 2024  8:42,  aktualizováno  12:19

Přímý přenos V Poslanecké sněmovně pokračuje jednání o korespondenční volbě. Tu opozice dlouhodobě odmítá. Podle...

Muž počmáral desítky aut růžovými kosočtverci, předtím se oháněl pistolí a tyčí

14. června 2024  12:17

Kosočtverce na více než devadesát vozidel nakreslil růžovou křídovou fixou muž v Praze 8....

Policie odložila případ střelby na fakultě. Více řekne po informování pozůstalých

14. června 2024  11:48,  aktualizováno  12:10

Policie skončila prověřování střelby na Filozofické fakultě UK, případ odložila. V pátek to uvedlo...

Petiční stan od Úřadu vlády je zpět, jen o pár metrů vedle. Poradila to policie

14. června 2024  11:50

Petiční stánek protivládního aktivisty Ondřeje Thora opět stojí před Úřadem vlády na pražském...