Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Z Trumpova chráněnce jeho hlavním sokem. DeSantis jde do boje o Bílý dům

Guvernér státu Florida Ron DeSantis vstoupil ve středu do boje o nominaci Republikánské strany do amerických prezidentských voleb. Čtyřiačtyřicetiletý politik podal příslušné dokumenty, oznámila federální volební komise. Volby se uskuteční v roce 2024 a DeSantisovým hlavním soupeřem o republikánskou nominaci bude bývalý prezident Donald Trump.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Propagandistický článek jak vypadlý z Rudého práva. “V čele třetího nejlidnatějšího státu USA se zviditelnil odporem vůči pandemickým restrikcím a vlnou zákonů, kterými prosazuje priority voličského jádra republikánů od omezování práv sexuálních menšin a přístupu k jistým druhům zdravotní péče po uvolňování regulace zbraní.”

Autor zřejmě situaci na Floridě vůbec nezná, podrobný rozbor nenapíše, ale bude plácat fráze překrucujíce podstatu věci.

Ovšem takové kydáni na vymývání mozku zdejším čtenářům to stačí.

1 2
možnosti
RK

Upřímně nejradši bych byl kdyby se v USA objevil buď nový Reagan nebo Kennedy. Ti dokázali USA spojit a posílit vliv na mezinárodní scéně. Rovněž oba byli velmi respektovaní.

Trump je zoufalec, de Santis- no někdy je jak slon v porcelánu. Biden je starý pán. A ostatní kandidáti nemají skoro šanci.

2 0
možnosti
MP

Další ruSSácký pedoPutinův kamarád. Tragédie USA.

4 3
možnosti
LM

Jenom aby nebyl jen chytře nastrčený.

0 0
možnosti
DO

76 let, 80 let.. stejně jako existuje dolní hranice věku, měla by existovat i ta horní

1 0
možnosti
JO

J28i67ř97í 83O13p17l57t

25. 5. 2023 4:48

podle naaranžovaného pozadí, bude ještě horší než trump. má tam všechny věkové skupiny, pohlaví a rasy, tedy krom asociačně nepřijatelných asiatů=čína=nepřítel, muslimů=terorismus=nepřítel, hinduistů=nekřesťanů, čili on je křesťan, a lgbt=nejsou to hetero, čili on ano, a vysloveně starých, protože jeho svět patří těm, kteří mají ještě budoucnost, prostě spořádaný občan s budoucností na druhou. chráněnec nikdy není sokem toho, kdo ho chrání, a naopak, a pokud se tak oba nebo jeden z nich tváří, tak je to jen trik, aby lidi neviděli, že mají před sebou jedno a to samé. vypadá to, že ani práva z harvardu nejsou zárukou rozumu, ale spíše paměti. tipnul bych si, že je geneticky z argentiny, původem španěl, dost možná potomek conquistadorů, má to v sobě.

1 2
možnosti
JB

Koukam, ze to umite lie ci zanalyzovat.:)

Snad vsichni jeho prarodice jsou z jizni Italie nebo Sicilie, jestli si to z Wikipedia dobre pamatuju.

1 0
možnosti
HP

DeSantis míří na stejný elektorát, jako Trump. Je to v podstatě stejný rozdíl, jako mezi SPD a Trikolórou. Pokud budou v primárkách kandidovat oba, tak se rozdělí o voliče a republikánskou kandidaturu získá někdo třetí. Kéž by...

7 0
možnosti
MB

Bohuzel asi ne. Nikdo treti proste neni. DeSantis je uz takhle outsider, a za nim uz pak dlouho nic.

3 0
možnosti
JP

Donald Trump prohrál občanskoprávní spor o sexuální obtěžování, který proti němu vedla E. Jean Carrollová, a nyní jí bude muset zaplatit 5 milionů dolarů. Věděli jste však, že tento případ mohl být podán jen díky nedávné novele newyorských zákonů, kterou prosadili demokraté a sama Carrollová, a bez této legislativní "opravy" by došlo k promlčení žaloby?

Tento státní zákon umožňuje obětem podat v New Yorku jednoroční lhůtu na žalobu kvůli sexuálnímu napadení, které by jinak bylo promlčeno.

Zákon o dospělých pozůstalých umožňuje obětem přihlásit se, pokud k sexuálnímu útoku došlo v době, kdy jim bylo více než 18 let a k němuž došlo v den, který přesahuje lhůty, jež existují u většiny trestných činů.

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-63736485

0 3
možnosti
JB

S dobrou pravdepodobnosti vyhraje kontumacne - Trump bude sedet.

3 2
možnosti
MB

Dnes za Trumpa vyfásl Richard "Bigo" Barnet, chlápek, který vykradl kancelář Pelosi a nechal se hlupák vyfotit s nohama na jejim stole čtyři a půl roku. A to je opravdu za ozbrojený útok na senát opravdu velmi mírný trest.

1 1
možnosti
MB

Bude velmi zajímavé sledovat napětí vzniklé Trumpovou potřebou navážet se do svých bývalých patolízalů, mezi kterými DeSantis zujímá jedno z předních míst. Jakmile hry začnou naostro, můžeme jistě očekávat obvyklé urážky, lži a útoky na charaktery všech, kteří se odváží vstoupit do arény. Trump nezahálí a už teď zveřejnil několik příspěvků na Truth Social, které recyklovaly obrázek, na němž je údajně DeSantis během svého krátkého působení jako středoškolský učitel, jak popíjí s nějakými nezletilými dívkami, se slovem "groomer" v komentáři. Byla to rána do vazu a DeSantis se s ní nevypořádal dobře, když na ni reportér upozornil. Odpověděl školometsky, že netráví čas snahou očernit ostatní republikány. (To je pravda - veškerý svůj čas tráví očerňováním běžných občanů.) Ale tato odpověď na Trumpa a dav MAGA nezabere. Na smetišti dějin GOP jsou politické kariéry republikánů, kteří nedokázali jeho urážky odbýt. A ti, kteří se o to pokusili, dopadli jen o málo lépe.

Ron DeSantis je bezesporu Trumpovým hlavním soupeřem, přičemž některé průzkumy ukazují Trumpa na druhém místě ve dvoukolovém souboji. DeSantis je ale přesto velkou nadějí představitelů republikánského establishmentu, kterému nevadí, že se Trump líbal se všemi diktátory na světě, zpackal celosvětový zdravotní stav a pak se pokusil o převrat a že není vítězem, za kterého se vydává. A základna GOP je jistě zvědavá na Rona, kterého přitahuje jeho trollovský přístup ke kulturní válce, v němž neohroženě útočí na žadatele o azyl, transgenderové děti, homosexuální učitele, studenty AP historie a středoškoláky.

6 2
možnosti

Pane Miloslave Benesovsky (někdo transkripce chce a někde to nejde). Váš rozbor je velice zajímavý. Nicméně, chybí mi tam stejný rozbor na pana Joe "spícího" Bidena. Sloni i osli by asi rádi našli něco lepšího než je Joe a Donald. Ale stejně půjdou na krev. Ron je, možná, ale jen možná varianta ke Kamale. Ty přidružené komentáře o líbaní, bych pominul, on i Barack semo tamo někoho políbal, když to bylo v zájmu Států. Žádný nový Kennedy tu (bohužel) není. Já ve Státech nežiji, nemám tudíž volební právo (občanství by šiklo), a všechny moje názory prostě jen kecy v kleci jsou. Kdysi jsem přesně věděl, kolik je Washingtonu hodin. Vždy v šest ráno a v devět večer.

3 3
možnosti
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Kvůli konci uhlí krize nenastane. Jozef Síkela o jaderném tendru i dalším postupu

17. června 2024

Premium Česko nejspíše do roku 2027 přestane být čistým vývozcem elektřiny, protože jí víc bude...

Charkov jako strategické eso. Už je zřejmé, proč ho Putin tolik chce dobýt

17. června 2024

Premium Ruská armáda nepřestává bombardovat Charkov, čímž ukazuje, že o něj má pořád velký zájem. Vojensky...

Pravda o střelbě na fakultě. Unikátní rekonstrukce, vrah přišel v 13.23

17. června 2024

Premium Pravda o střelbě na filozofické fakultě se vynořuje postupně a některé detaily jdou proti tvrzením,...

Na Islandu havaroval autobus s českými turisty, pět jich skončilo na JIP

16. června 2024  11:35,  aktualizováno  21:42

Při páteční nehodě autobusu na severu Islandu se zranilo dvanáct lidí, z toho pět skončilo na...

Agáta Hanychová: Nikdy jsem na nikoho nespoléhala. Sebe i svoje děti uživím sama
Agáta Hanychová: Nikdy jsem na nikoho nespoléhala. Sebe i svoje děti uživím sama

Zdá se, že se Agáta s ničím nemaže. Na první pohled ji nerozhodí žádný hejt, ani bývalí partneři, se kterými se dlouho soudila o rozložení péče o...