Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vztahová krize je občas zdravá. My je míváme každý týden, říká Emma Smetana

Emma Smetana (36) promluvila v rozhovoru pro iDNES.cz o vztahu s dlouholetým partnerem Jordanem Hajem (35) i o jejich dvou dcerách. Zpěvačka a herečka také popsala, jaký má díky svému tatínkovi vztah k drogám a jak moc si připouští negativní komentáře „křiklounů“ na sociálních sítích.

Jsme na akci věnující se líčení. Jste od dob svého pobytu ve Francii „zhýčkanou“ uživatelkou make-upu?
Francie mě určitě ovlivnila v tom, že fandím značkám, které spojují francouzskou tradici a určité rokenrolové pojetí života. To platí pro kosmetiku i oblečení. To si člověk samozřejmě pořizuje méně často, protože to jsou trochu jiné částky.

Když se dívám na váš dnešní outfit, první co mě napadlo je, jak moc do výběru oblečení zasahovala vaše dcera Lennonka?
Vůbec! V době, kdy jsem se oblékala, byla na klavíru. Nebyla doma, neviděla mě a myslím, že mě pochválí. Má ráda tento můj infantilní náhrdelníček z jednoho sekáče v Aténách. Ten nosíme obě, tak jsem si ho vzala. Co bych jinak k tomu výběru oblečení řekla? Dozvěděla jsem se, že nová kolekce rtěnek značky, kvůli které tu dnes jsme, se nese v růžovo-fuchsiovém duchu. A já měla dostatečně dobrou a tím pádem trochu infantilní náladu na to, abych přistoupila na barvu dne.

Máte s líčením zkušenosti. Dovedete se namalovat i při jízdě v metru?
Dnes jsem si dala pouze modrou řasenku a „nude“ (tělovou) rtěnku. To zvládne asi i v metru každý. Víc jsem tomu nedala.

Jordan Haj a Emma Smetana na koncertě ve Foru Karlín 4. listopadu 2023

Vlasový styling připomíná zpěvačku Kim Wilde během éry hitu You Keep Me Hanging On...
Já jsem se díky vám dozvěděla, že existuje... Ne, spíš je to kvůli hudebním cenám Anděl. Těšila jsem se, že vynesu šaty, co jsem si přivezla z Bali. Připadalo mi ale, že být k nim platinová blond, to by už bylo možná na hranici vulgarity, do které jsem se ale nechtěla dostat. Tak jsem ze sebe šla udělat šedivou babičku.

Váš partner Jordan Haj odpovídal nedávno hejtrům na Instagramu, kteří na něj útočili úplně zcestně kvůli jeho původu, aniž by věděli, odkud je. Jak moc se u vás doma řeší toto téma?
To vůbec neřešíme. Jordy byl kvůli svému původu i zkušenostem z Izraele a proto, že se rozhodl v současné situaci nemlčet, hostem v Událostech komentářích na České televizi. Obecně si myslím, že je asi ochotný tuhle debatu vést s lidmi, co poslouchají nějakou reálnou argumentaci. Hlasy různých „křiklounů“ k nám až tak úplně nedoléhají.

Jordan Haj bojoval s alopecií léky, kvůli roli v Hřebejkově filmu šel teď dohola

Zaregistroval jsem, že všem hejtrům, kteří mají různé nenávistné komentáře, říkáte už dlouho křiklouni...
Fakt? Já nevím. Teď jsem byla na sebe pyšná, že mě to napadlo a já už jsem to někdy předtím říkala, jo? Aha, tak člověk nakonec vykrádá sám sebe. Nebo to říkal Jordy? Tak jo, uděláme z toho tradici. (úsměv)

Jak moc vás hřeje u srdce, že váš milovaný muž Jordan Haj vydává sólovou desku?
Jordy je chodící rozdavač nápadů, talentu a podnětů. Všichni z toho žijeme už spoustu let. Jeho první indie rocková kapela Peter Pen Complex, pak projekt Kapitán Demo, pak já a moje debutové album, pak samozřejmě i naše společná deska... Jelikož po něm furt někdo něco chce, doteď neměl čas se zaměřit čistě sám na sebe. Naštěstí loni prohlásil, že už to letos udělá. Některé sólové singly už vydal. Byly to tři písničky, The End of the World, A Perfect President a Savage. Teď v dubnu vychází nová deska. Bude se jmenovat Memory Lane, hrál ji s Jirkou Burianem ve Fóru Karlín na našem společném koncertě a lidi jásali. To bylo dobré znamení, že se to asi chytne. Následovat bude náš společný duet, ale opět to bude na jeho sólové desce.

Jordan Haj a Emma Smetana (Halloween párty, Praha, 31. října 2023)

V čem tkví tajemství vašeho vztahu? Partneři mívají běžně třeba po sedmi letech, jak se říká, vztahovou „krizovku“. Oba jste známí, „neútočí“ na vás obdivovatelé a obdivovatelky?
Aha. Tento úhel pohledu mě ještě nenapadl, že by nás mělo vztahově ohrožovat to, že je na nás víc vidět. Nad tím se zamyslím. Ale řekla bych, že to je možná spíš stmelující věc, protože člověk má pak tendenci ještě víc si uvědomovat tu cennou přítomnost těch nejbližších lidí. Lépe rozlišuje ten široký svět versus ten opravdu blízký, rodinný, přátelský... A ještě víc si ho váží.

Recept na šťastný vztah asi nemám. My se pořád se stejnou pravidelností dokážeme občas pohádat, což si myslím, že je pro nás prospěšné. (smích) Mluvil jste o krizích, které nastávají po sedmi letech vztahu. My máme krize po sedmi dnech. Cyklicky. Už těch skoro šestnáct let. Krize je občas zdravá. Myslím, že smysl pro humor je docela dobrou zbraní, kterou se člověk ubrání lecčemu neveselému v životě, včetně vztahových napětí.

Emma Smetana a Jordan Haj ve Varech provokují. Svlékli se pro Esquire

V České republice se momentálně otevírá téma legalizace konopí. Až budou vaše dcery v určitém věku a vy budete možná čím dál úzkostlivější mámou, protože vám přestanou postupně říkat kam a s kým jdou a co dělají, jakou jim dáte průpravu do života ohledně drog a jejich nástrah?
Asi zkopíruji model, co na mě aplikoval můj tatínek. Ten jakožto šéf největšího rockového klubu v Paříži o hodně kamarádů kvůli drogám přišel. Sám byl celoživotním abstinentem. Myslím, že jednou zkusil jointa a tím to haslo. Já jsem na tom úplně stejně. Jednou jsem potřebovala ohromit svého prvního kluka, tak jsem si potáhla marihuany. Nic to se mnou neudělalo a tím moje drogová zkušenost končí. Takže já o tom nevím nic. Asi díky tatínkově výchově se drog spíš strašně bojím, až panicky. Myslím, že jsem v uměleckém prostředí trochu za exota. Neznám benefity případného užívání, ale už jsem zároveň sestoupila z pozice, kterou jsem zastávala dřív. Myslela jsem si, že kdokoliv fetuje, je loser, protože se neumí bavit bez toho. To už si nemyslím.

Celkově jsem vyměkla a obecně lidi méně soudím. Spíš je mi některých tak nějak líto. Já sama jsem opilá po jedné deci vína. Svoje děti budu asi vychovávat v tom, že to je hrozné bububu. Než zjistím, že se mi vymkly a že v rámci puberty něco zkoušejí. Jsem sama na sebe zvědavá. Naštěstí je to zatím doufám daleko. Lennonce je sedm let. Takže teď jste mi položil otázku, kterou jsem já sama sobě zatím ještě nedala.

Autoři: ,
  • Nejčtenější

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

24. dubna 2024  11:01

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19....

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

23. dubna 2024  8:30

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Kourtney Kardashianová oslavila 45 let. Kvůli fotce v bikinách se fanoušci bouří

22. dubna 2024  9:30

Kim Kardashianová (43) přidala příspěvek na Instagram, kde popřála své sestře Kourtney k 45....

Účast v Miss 2005? Chtěla jsem auto a nenáviděla Královou, říká Hanychová

23. dubna 2024

Agáta Hanychová (38) zavzpomínala pro iDNES.cz na účast v Miss České republiky 2005, kde skončila...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Do Bolívie jsem odešla kvůli smrti rodičů, přiznala sestra Romana Vojtka

27. dubna 2024

Mladší sestra herce Romana Vojtka (52) Edita Vojtková (49) je módní návrhářkou a žije v Bolívii. Do...

Policie propustila Gérarda Depardieua. Čelí obviněním ze sexuálního napadení

29. dubna 2024  11:55,  aktualizováno  19:06

Francouzský herec Depardieu byl po výslechu propuštěn z policejní vazby, v níž byl od dopoledne...

Obstál v každé roli, ale mezi hvězdy se Liam Neeson dostal až po pětapadesátce

29. dubna 2024

Premium Herecký veterán Liam Neeson se navzdory předpokladům stal akční hvězdou. Dokonce zahájil trend...

Natáčení Přátel bylo otřesné, vzpomíná herečka Olivia Williamsová

29. dubna 2024  16:05

Britská herečka Olivia Williamsová (53) si ve čtvrté sérii sitcomu Přátelé zahrála epizodní roli...

První český nekonečný seriál Rodinná pouta měl premiéru před 20 lety

29. dubna 2024  14:01

Přesně před dvaceti lety měl premiéru první český nekonečný seriál Rodinná pouta (později Velmi...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu. Taková je Hello Kitty,...

KOMENTÁŘ: Z Davida Černého se stal parazit. O umění už dávno nejde

Premium Když se David Černý v televizi pohádal s kurátorkou Marií Foltýnovou, spory o jeho plastiku na obchodním domě Máj...